Συντονιστείτε στο zougla radio

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος-Φίλιππος Καραμέτος

Σκηνές Φαρ Ουέστ εκτυλίχθηκαν το πρωί στο κτήριο 9 των δικαστηρίων της Ευελπίδων. Μία γυναίκα, 37 ετών, έβγαλε όπλο από την τσάντα της και πυροβόλησε δύο άνδρες, οι οποίοι είχαν κληθεί για απολογία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο μάρτυρες της υπόθεσης για την οποία κατηγορούνται και οι δύο γιοι της Στέλλας Θεοδώρου, που στις 31 Αυγούστου επιχείρησε να πέσει από την ταράτσα κτηρίου της Μεσογείων, πυροβολήθηκαν από γυναίκα της αντίπαλης οικογένειας Ρομά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νεκρός είναι ο Κίτσας Μανώλης, ενώ ο Θεοδώρου Γεώργιος, συγγενής της κας Στέλλας, τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γεννηματάς. Σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, οι δύο άνδρες κλήθηκαν για συμπληρωματική απολογία στην υπόθεση δολοφονίας ενός νεαρού στις 29 Οκτωβρίου 2011 στο Ζεφύρι.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και συνέλαβαν τη δράστιδα, ονόματι Κίτσα Αντωνία.

O γιος της συλληφθείσας, Βαγγέλης Μουκάνης, 20 ετών, είχε πυροβολήσει πέρυσι τον 14χρονο γιο του θύματος, Κίτσα Μανώλη, 33 ετών. Ο τελευταίος, όταν πληροφορήθηκε ότι το παιδί του σκοτώθηκε, άρπαξε το όπλο και εκτέλεσε εν ψυχρώ τον γιο της σημερινής δράστιδας. Έτσι, ως αντίποινα, η γυναίκα τού αφαίρεσε τη ζωή. Να σημειωθεί ότι για το περιστατικό του 2011 κατηγορούμενοι είναι συνολικά επτά Ρομά.


(Συγγενείς του θύματος)

Πώς έγινε το φονικό

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δράστιδα είχε μεταμφιεστεί και φορούσε περούκα. Άλλαξε ρούχα έξω από το γραφείο της 20ης τακτικής ανακρίτριας.

Πολλά ερωτήματα εγείρονται για το γεγονός ότι πολίτης πέρασε όπλο στην αίθουσα και τα γραφεία, αποφεύγοντας κάθε έλεγχο στα δικαστήρια. Οι έρευνες στρέφονται και προς τα μέτρα ασφαλείας, αφού στην πύλη της εισόδου, από την οποία περνά κάθε εισερχόμενος, λειτουργεί ανιχνευτής μετάλλων.


(ΦΩΤΟ ΖΟUGLA.GR: ΩΡΑ-09.48, λίγα λεπτά μετά τους πυροβολισμούς)

Όλο το ρεπορτάζ για τη συγκλονιστική υπόθεση

Ο τραυματίαςΣε κατάθεση ψυχής προχώρησε μέσω της τηλεόρασης της Ζούγκλας η Στέλλα Θεοδώρου, πρωταγωνίστρια του τετράωρου θρίλερ της 31ης Αυγούστου, όταν αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει σκαρφαλώνοντας σε ταράτσα πολυώροφου κτηρίου της Λεωφόρου Μεσογείων.

Φιλοξενούμενη στην εκπομπή «Cosa Nostra», η κυρία Θεοδώρου ξεδίπλωσε τις άγνωστες πτυχές ενός αστυνομικού θρίλερ, με πρωταγωνιστές και «θύματα» -όπως ισχυρίζεται η ίδια- τους δύο γιους της, οι οποίοι κατηγορούνται για τη δολοφονία ενός 19χρονου νεαρού στις 29 Οκτωβρίου του 2011 στο Ζεφύρι.

Ο μεγαλύτερος γιος της, ο Βαλάντης, αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από τέσσερις μήνες παραμονής του στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού. Ο μικρότερος γιος της, ο 23χρονος Σπύρος, παραμένει έγκλειστος μέχρι και σήμερα…

«Είμαι απελπισμένη»

«Κρατείται άδικα. Την ημέρα της δολοφονίας ήταν μαζί με την παρέα του σε άλλη περιοχή. Δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Το κατηγορητήριο έχει στηθεί σε μαρτυρίες συγγενών του θύματος που θέλουν να τον εμπλέξουν για λόγους αντεκδίκησης. Οι μαρτυρίες των φίλων του με τους οποίους ήταν μαζί δεν ελήφθησαν σοβαρά υπ’ όψιν, καθώς χαρακτηρίστηκαν ως ”ψευδομάρτυρες”.

Έχω αιτηθεί να εντοπίσουν μέσω του κινητού του τηλεφώνου το ακριβές στίγμα που θα αποδείκνυε πού βρισκόταν την ώρα της δολοφονίας. Δυστυχώς, όπως μου είπαν, δεν κατέστη δυνατό, καθώς εκείνη την ημέρα είχε πολλή κίνηση στους δρόμους».

Το πρωινό της 31ης Αυγούστου, η κυρία Θεοδώρου κατευθυνόταν -για ακόμη μία φορά- στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να ενημερώσει τους υπευθύνους για την άδικη προφυλάκιση του γιου της.

Όταν είδε το κτήριο στο οποίο στεγάζεται το Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», συνειρμικά στο μυαλό της επανήλθαν οι εικόνες που είχε ζήσει πριν από λίγους μήνες όταν έφυγε από τη ζωή ο αδελφός της.

«Δεν το πολυσκέφτηκα. Μπήκα στο κτήριο και σκαρφάλωσα στην ταράτσα, χωρίς να με αντιληφθεί κανείς. Ήμουν αποφασισμένη να πηδήξω στο κενό. Δεν είχα τίποτα άλλο να χάσω. Έχασα τον γιο μου, το σπίτι μου, μένω στον δρόμο και έχω να θρέψω τα εγγόνια μου. Ήμουν απελπισμένη…» εξηγεί, προσθέτοντας ότι ήθελε να καταδείξει στην ευνομούμενη Πολιτεία ότι αξίζει λίγη από την προσοχή της για τον Γολγοθά τον οποίο ανεβαίνει.

Δείτε τη συνέντευξη της κυρίας Θεοδώρου


Οι καταθέσεις

Η zougla.gr δημοσίευσε μέρος των καταθέσεων της πολύπλοκης δικογραφίας, μερικές από τις οποίες χαρακτηρίζονται από αντιφάσεις και σκιώδεις γωνίες.

Μέσα από τις καταθέσεις ξεδιπλώνονται τα γεγονότα που έλαβαν χώρα το μοιραίο βράδυ της 29ης Οκτωβρίου του 2011.

Ο σύζυγος της κ. ΣτέλλαςΑπ’ τη μια υπάρχουν μαρτυρίες οι οποίες αναφέρουν ότι την ώρα που πραγματοποιήθηκε η δολοφονία του 19χρονου, ο μικρός γιος της οικογένειας Θεοδώρου, Σπύρος, βρισκόταν σε εμπορικό κέντρο της Κηφισιάς μαζί με δύο φίλους του.

«Ήμασταν στο The Mall από τις 21.00 έως τις 22.30. Μετά δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από κάποιο συγγενή του και τον είδα λίγο αναστατωμένο. Τον ρωτήσαμε τι έχει και μας απάντησε ότι σκότωσαν το παιδί του Μ.. Αυτό το τηλέφωνο έγινε 22.15 – 22.20» αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Απ’ την άλλη υπάρχουν μάρτυρες που κατέθεσαν ότι το βράδυ που διαπράχθηκε η δολοφονία είδαν τον Σπύρο Θεοδώρου να κρατάει μια καραμπίνα και να βρίσκεται δίπλα στον άνθρωπο που φέρεται να πυροβόλησε και να τραυμάτισε θανάσιμα τον άτυχο 19χρονο.

Οι αντιφάσεις

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ωστόσο, έχει η κατάθεση ενός συγκεκριμένου αυτόπτη μάρτυρα, ονόματι Γ. Σ., η οποία παρουσιάζει αντιφάσεις ως προς τον τόπο που βρίσκονταν αυτός όταν έλαβε χώρα το περιστατικό.

Στην κατάθεση που έδωσε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής στις 19.20 το απόγευμα, ο αυτόπτης μάρτυρας, ονόματι Γ. Σ., ανέφερε ότι την ώρα που διαπράχθηκε η δολοφονία βρισκόταν στο σπίτι του πατέρα του 19χρονου, Χ. Μ., και είδε τον φερόμενο ως δολοφόνο να πλησιάζει μαζί με τον Σπύρο Θεοδώρου και να πυροβολεί τον νεαρό.

Σε νεότερη κατάθεση του σε ανακριτικό υπάλληλο της υπηρεσίας, η οποία δόθηκε στις 02.30 τα ξημερώματα, ανέφερε ότι δεν βρισκόταν στο σπίτι του Χ.Μ., αλλά έξω από το σπίτι του θείου του Μ. Μ., το οποίο απέχει τουλάχιστον 150 μέτρα από το σπίτι του πρώτου.

«Περί ώρα 21.20 της 29/10/2011 καθόμουν έξωθεν της οικίας του θείου μου, Μ. Μ.. Ενώ μιλούσαμε εγώ και τα ξαδέλφια μου Γ. Ζ., Ε. Μ. (ο 19χρονος) και Γ.Μ., είδα τον Σπύρο Θεοδώρου, ο οποίος κρατούσε ένα όπλο μεγάλο σε μέγεθος, Ε. Κ., ο οποίος κρατούσε ένα καλάσνικοφ και ένα πιστόλι, τον Ι. Κ. ο οποίος κρατούσε ένα όπλο μεγάλου μεγέθους και τον Γ. Κ., ο οποίος κρατούσε ένα πιστόλι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρώτη καταχώρηση με έκτακτη ανάρτηση 09.44

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης