Τη μεταβίβαση του Σκορπιού, μέσω πώλησης μετοχών της εταιρείας που διαχειρίζεται το νησί, εξετάζει η εγγονή του Αριστοτέλη Ωνάση, Αθηνά.

Σύμφωνα με «Το Βήμα», δύο μεγάλα δικηγορικά γραφεία στη Γενεύη και στην Αθήνα προετοιμάζουν ήδη τα νομικά έγγραφα, προκειμένου αυτή η μεταβίβαση να γίνει σε Ρώσο επιχειρηματία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως εκτιμούν νομικοί, η επιλογή της μετοχοποίησης του Σκορπιού και κατόπιν της «πώλησης» διά της μεταβίβασης μετοχών ξεπερνά τον σκόπελο της διαθήκης του Αριστοτέλη Ωνάση. Στο άρθρο 9 της διαθήκης που αφορά στα νησιά Σκορπιός και Σπάρτη, ο Ωνάσης παραχωρούσε τα νησάκια στη γυναίκα και στην κόρη του, εφόσον το επιθυμούσαν και μπορούσαν να τα συντηρήσουν.

Αλλιώς, σύμφωνα με τη διαθήκη, «ο Σκορπιός παραχωρείται κατά προτεραιότητα στην ελληνική Πολιτεία, για να χρησιμοποιείται ως θέρετρο του επικεφαλής αυτής, εφόσον το Δημόσιο αναλάβει τη συντήρησή του». Η νήσος Σπάρτη παραχωρείται στην Ολυμπιακή Αεροπορία για να φιλοξενήσει κατασκήνωση για τα παιδιά των εργαζομένων. Σε περίπτωση που η ελληνική Πολιτεία δεν δεχόταν την παραχώρηση, τότε και τα δύο νησιά θα περνούσαν στην Ολυμπιακή Αεροπορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης