Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος – Μυρτώ Τσάβαλου
Εικονολήπτης: Παναγιώτης Σαγκούρης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θύμα του κυκλώματος εκβιαστών ήταν επί χρόνια, όπως ισχυρίζεται, ο επιχειρηματίας Μιχάλης Καραΐσκος, ο οποίος διατηρεί εταιρεία οικοδομικών εργασιών στην περιοχή του Πειραιά.

Ο κ. Καραΐσκος κατήγγειλε ότι τα μέλη της σπείρας, στην οποία μεταξύ άλλων ενέχονται υπάλληλοι του ΥΠΟΙΚ και του ΣΔΟΕ, είχαν απομυζήσει από τον ίδιο δεκάδες χιλιάδες ευρώΜιλώντας στο zougla.gr o κ. Καραΐσκος κατήγγειλε ότι τα μέλη της σπείρας, στην οποία μεταξύ άλλων ενέχονται υπάλληλοι του ΥΠΟΙΚ και του ΣΔΟΕ, τού είχαν απομυζήσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ, εκβιάζοντάς τον επί σειρά ετών και ζητώντας του χρήματα, προκειμένου να μην του επιβάλλουν πρόστιμα μαμούθ, επικαλούμενοι -τάχα- φορολογικές του ατασθαλίες.

Ο παθών ανέφερε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα, ότι ως θύμα των απατεώνων, είχε αναγκαστεί να πωλήσει ακόμη και ακίνητα της ιδιοκτησίας του, υποκύπτοντας επί της ουσίας στους εκβιασμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο τις δηλώσεις του επιχειρηματία:

Το κύκλωμα και το «μεγάλο κόλπο»

Στο κύκλωμα συμμετείχαν 68χρονη λογίστρια που παρείχε τις υπηρεσίες της στον επιχειρηματία, ο 74χρονος σύζυγό της, συνταξιούχος υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών, ο 43χρονος γιος της, τραπεζικός στην ΤτΕ, δύο εργαζόμενοι του ΣΔΟΕ (σ.σ. μία γυναίκα 52 ετών και ένας άνδρας 44 ετών) καθώς και ένας 54χρονος νυν υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών.

Όλοι τους συνελήφθησαν χθες, κατόπιν καταγγελιών του παθόντα.

Πριν από την αστυνομική επιχείρηση, το θύμα είχε καταγγείλει στις Αρχές ότι οι δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ απαιτούσαν εκβιαστικά, μέσω της 68χρονης λογίστριάς του, μεγάλο χρηματικό ποσό, προκειμένου να «κλείσουν» έλεγχο στην επιχείρησή του και να μην του επιβληθούν υψηλά πρόστιμα.

Ειδικότερα, σε συνάντηση στο γραφείο της λογίστριας, παρουσία του συζύγου και του γιου της, ενημερώθηκε περί αιτήματος των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ, να τούς καταβάλει 60.000 ευρώ (σ.σ.: ποσό το οποίο κατόπιν διαπραγματεύσεων διαμορφώθηκε στα 50.000 ευρώ), προκειμένου να «διευθετήσουν» τις φορολογικές του υποχρεώσεις και να μην του καταλογιστούν πρόστιμα.

Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στην Αττική, συνελήφθη αρχικά ο 43χρονος γιος της λογίστριας, ο οποίος παρέλαβε από τον καταγγέλλοντα, το προσημειωμένο ποσό των 50.000 ευρώ, ενώ ακολούθησαν οι υπόλοιπες συλλήψεις.

Διαβάστε επίσης:

Εκβίαζαν επιχειρηματία για 60.000 ευρώ

Χειροπέδες σε σπείρα εκβιαστών

Το μεγάλο κόλπο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης