Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κύκλωμα επιτηδείων που παρίσταναν τους υπαλλήλους του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και, μέσω εκβιασμών, υφάρπαζαν χρήματα από πολίτες εξάρθρωσαν σε χρόνο ρεκόρ οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ..

Μια πληροφορία που έφτασε στα γραφεία της υπηρεσίας την προηγούμενη Παρασκευή αποτέλεσε την αφορμή ώστε οι άντρες των Εσωτερικών Υποθέσεων να ξεδιπλώσουν μια υπόθεση, η οποία τα είχε όλα. Εκφοβισμούς, απειλές και φυσικά… εμβάσματα.

«Υπήρξε η πληροφορία ότι κάποια άτομα, τηλεφωνούν σε ιδιοκτήτες καταστημάτων που βρίσκονται σε καλές περιοχές, διαμηνύουν ότι είναι στελέχη του Σ.Δ.Ο.Ε. και εν συνεχεία εκβιάζουν τους καταστηματάρχες, λέγοντας ότι αν δεν τους δώσουν χρήματα, τότε θα τους κάνουν φορολογικό έλεγχο. Ζητούσαν από 600 έως 1000 ευρώ τη φορά, ανάλογα με το κατάστημα που προσέγγιζαν» εξηγεί στο zougla.gr, αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ένα από τα μέλη της ομάδας που είχαν στήσει την εν λόγω επιχείρηση εξαπάτησης και εκβιασμών, φέρεται να είναι ο -γνωστός από τα παλιά «σκάτουτερ»- Νίκος Τρέντος.

Πρόκειται για τον άνθρωπο, ο οποίος, όπως είχε αποκαλύψει το zougla.gr τον περασμένο Ιανουάριο, παρουσιαζόταν ως παλαίμαχος παίχτης του Παναθηναϊκού και, έναντι αμοιβής, υποσχόταν στα επίδοξα «θύματά» του συμμετοχές σε διεθνή τουρνουά ποδοσφαίρου προκειμένου να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να διακριθούν.

Ο… ταμίας

Ήταν μεσημέρι Παρασκευής όταν την πόρτα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, πέρασε μια γυναίκα και κατήγγειλε στα στελέχη της υπηρεσίας ότι κάποιος την είχε καλέσει στο τηλέφωνο, της είχε παρουσιαστεί ως υπάλληλος του ΣΔΟΕ και της είχε ζητήσει 1.000 ευρώ προκειμένου να μην κάνει έλεγχο στην επιχείρησή της.

«Όταν έπαιρναν τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων, επικαλούνταν ένα όνομα ενός ανθρώπου ο οποίος πράγματι υπηρετεί στο ΣΔΟΕ. Όπως διαπιστώθηκε, ο υπάλληλος είχε χάσει την ταυτότητα του πριν από 1,5 χρόνο. Έτσι οι επιχειρηματίες πείθονταν και κατέβαλλαν τα χρήματα» αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Η κινητοποίηση των «αδιάφθορων» ήταν άμεση. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα εμβάσματα από τους επιχειρηματίες εισπράττονταν από υποκατάστημα τράπεζας που βρισκόταν στην Καλλιθέα. Τότε, τοποθετήθηκαν ειδικές ομάδες σε διάφορα υποκαταστήματα τραπεζών που βρίσκονται στην περιοχή, και, μετά από συνεννόηση με τους διευθυντές των καταστημάτων, οι αστυνομικοί ντύθηκαν… ταμίες.

«Την Δευτέρα το πρωί διαπιστώθηκε ότι ένας ιδιώτης, που τα στοιχεία του έμοιαζαν με αυτά που είχαν συλλεχθεί, εμφανίστηκε σε ένα υποκατάστημα της Alpha στην Καλλιθέα προκειμένου να εξαργυρώσει ένα έμβασμα από Σέριφο. Ένας αστυνομικός που παρίστανε τον ταμία και του είπε να περιμένει καθώς υπάρχει και άλλο έμβασμα. Έτσι συνελήφθη επ’ αυτοφώρω. Ήδη έχει διαπιστωθεί ότι εμπλέκεται σε τουλάχιστον οχτώ υποθέσεις» επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Η εμπλοκή Τρέντου

Όταν ο άντρας συνελήφθη, οι άντρες της αστυνομίας διαπίστωσαν ότι πριν από μερικά λεπτά είχε δεχτεί κλήση από τον… «σκάουτερ» Νίκο Τρέντο.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα που ακολούθησε, πρόκειται για τον ενορχηστρωτή της επιχείρησης. Τον άνθρωπο που έδινε οδηγίες και κατεύθυνε τον συλληφθέντα συνεργάτη του.
Πρέπει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Τρέντος έχει δηλώσει πάνω από 20 διευθύνσεις και, μέχρι στιγμής, αναζητείται…

Διαβάστε επίσης: Mάνατζερ στην απάτη, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2013, 18:45

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης