Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος, Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ελπίδα, τη φιλοδοξία και το όνειρο νεαρών αθλητών να ασχοληθούν επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο και να διακριθούν στον χώρο του φέρεται να εκμεταλλεύεται ένας -κατά δήλωσή του- παλαίμαχος παίχτης του Παναθηναϊκού ονόματι Νίκος Τρέντος.

Το εν λόγω άτομο, σύμφωνα με πλήθος καταγγελιών, αυτοπαρουσιάζεται στα επίδοξα «θύματά» του ως σκάτουερ και έναντι αμοιβής τούς τάζει συμμετοχές σε διεθνή τουρνουά ποδοσφαίρου προκειμένου να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να διακριθούν.

Τα θύματά του, συνήθως ομάδες ή ακαδημίες της επαρχίας και των νησιών, πείθονται από τις βαρύγδουπες και ελπιδοφόρες προτάσεις του και -κυνηγώντας το όνειρο- βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ας μιλήσει όμως το ρεπορτάζ…

«Τη γλιτώσαμε την τελευταία στιγμή»

Η δράση του κ. Τρέντου ξεκίνησε από τον νομό Φθιώτιδας, τον Δεκέμβριο του 2011.

Τότε ο… σκάουτερ προσέγγισε μεγάλη ακαδημία της Λαμίας υποστηρίζοντας ότι με μόνο 150 ευρώ ανά άτομο θα φρόντιζε ώστε οι ομάδες της ακαδημίας να συμμετάσχουν σε τουρνουά στην Ολλανδία, το οποίο θα το διοργάνωνε η ομάδα Βιτέζ.

«Είχε πλησιάσει κάποιους προπονητές λέγοντάς τους ότι θα πήγαινε τις ομάδες τους σε ένα μεγάλο τουρνουά της Ολλανδίας, ώστε να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να διακριθούν. Εν συνεχεία, οι προπονητές ήρθαν σε επαφή με την ακαδημία μας. Επειδή αυτές θα συμμετείχαν σε πολλά τουρνουά, θέλαμε να πάμε και σε ένα event του εξωτερικού. Τον ρωτήσαμε αν μπορούμε να στείλουμε τα σωματεία μας και μας είπε “βεβαίως”. Φανταστείτε ότι οι συμμετοχές γονιών και αθλητών ξεπερνούσαν τα 120 άτομα» αναφέρει ο ιδιοκτήτης της ακαδημίας Κώστας Αλεξίου στη zougla.gr.

Πράγματι, οι συμμετοχές ήταν πολλές, όπως και τα χρήματα τα οποία συγκεντρώθηκαν. Μάλιστα, ο εν λόγω «σκάουτερ», προκειμένου να διασφαλίσει την είσπραξη του ποσού -το οποίο ξεπερνούσε τις 10.000 ευρώ-, είχε ορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία για την κατάθεση των χρημάτων.

Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε, δεν ήταν τόσο προετοιμασμένος όσον αφορά το πρόγραμμα του ταξιδιού. Όταν οι επικεφαλής της ακαδημίας ζήτησαν να ενημερωθούν σχετικά, εκείνος απάντησε πως δεν υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα, καθώς αυτό θα διαμορφωθεί κατά την άφιξή τους στην Ολλανδία.

«Εκεί αρχίσαμε να ψυλλιαζόμαστε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Βάλαμε κάποιους ανθρώπους του Ολυμπιακού Πειραιώς, που συνεργαζόμαστε, να ρωτήσουν και πληροφορηθήκαμε ότι δεν είναι άνθρωπος εμπιστοσύνης. Τελευταία στιγμή, από πονηριά μας, τη γλιτώσαμε και δεν καταθέσαμε τα χρήματα» καταλήγει ο ιδιοκτήτης της ακαδημίας.

Το δήλωσε στη zougla.gr ο κ. Αλεξίου

«Εξαπατά κατ’ επάγγελμα»

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική για τις μέρες και τα έργα του κ. Τρέντου είναι η δημοσιογράφος Δώρα Ιωακειμίδου, η οποία γνωρίζει σε βάθος τη συγκεκριμένη υπόθεση.

«Στόχος του εν λόγω ανθρώπου είναι να κερδοσκοπήσει σε βάρος των γονιών των παιδιών που φιλοδοξούν να παίξουν ποδόσφαιρο έχοντας ως “καύσιμο” την ελπίδα. Πλησιάζει κυρίως προπονητές και προέδρους ομάδων μικρού βεληνεκούς και τους υπόσχεται ότι θα τους στείλει σε διεθνή τουρνουά. Μόλις προχτές μια ομάδα από τη Χαλκιδική έδωσε 1.500 ευρώ. Μια άλλη ομάδα έδωσε περίπου 50.000 ευρώ με την ελπίδα ότι θα συμμετέχει σε ευρωπαϊκό τουρνουά. Έχει εξαπατήσει ομάδες της Χαλκιδικής, της Σάμου, της Λαμίας, της Κέρκυρας, του Βόλου, της Καρδίτσας και άλλες» σημειώνει η κ. Ιωακειμίδου μιλώντας στη zougla.gr.

Με τη δράση του κ. Τρέντου έχει ασχοληθεί παράλληλα και ο νομικός εκπρόσωπος του Ολυμπιακού Βόλου, ο κ. Αντώνης Ξηρός, ο οποίος εξηγεί ότι, μόνο από την περιοχή του Βόλου, εκπροσωπεί εννέα γονείς εξαπατημένων αθλητών.

«Δεν είναι ο μόνος που λειτουργεί κατ’ αυτόν τον τρόπο. Υπάρχουν και άλλοι σαν κι αυτόν, που λυμαίνονται τον χώρο του ποδοσφαίρου δημιουργώντας στα παιδιά φρούδες ελπίδες. Δυστυχώς, εμείς δεν θα συνεχίσουμε νομικά την υπόθεση, διότι υπήρξαν κάποιες διαφωνίες μεταξύ των γονέων. Πάντως, έχει μεγάλη ευθύνη και η ομοσπονδία, καθώς θα έπρεπε να έχει δημοσιοποιήσει τα στοιχεία των ανθρώπων που πράγματι είναι μάνατζερ» τονίζει ο κ. Ξηρός.

Τι δήλωσε ο κ. Ξηρός στη zougla.gr:

Η zougla.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει σε δύο τηλέφωνα του κ. Τρέντου αλλά δεν κατάφερε να συνομιλήσει μαζί του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης