Χωρίς να έχει κανέναν στο πλευρό του σήμερα από τη Χρυσή Αυγή, ο 42χρονος μετακλητός υπάλληλος του κόμματος πήρε το δρόμο για τη φυλακή καθώς ανακριτής και εισαγγελέας συμφώνησαν ότι παρά την κατηγορηματική άρνησή του, αυτός είναι ο δράστης του ξυλοδαρμού και της ληστείας του 24χρονου φοιτητή. 

Το θύμα, χωρίς καμία αμφιβολία, τον αναγνώρισε μόλις βρέθηκε αντιμέτωπος μαζί του μέσα στο γραφείο του ανακριτή. Το σημάδι στο πρόσωπο που φέρει ο κατηγορούμενος ήταν το στοιχείο που στήριξε κυρίως την αναγνώρισή του. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, ο 42χρονος που φέρεται ως στέλεχος της Χρυσής Αυγής, αρνήθηκε ότι συμμετείχε στην επίθεση, υποστηρίζοντας πως δεν βρισκόταν καν στην περιοχή. Προς επίρρωση των ισχυρισμών του μάλιστα, ζήτησε να καταθέσουν και δύο μάρτυρες οι οποίοι φέρονται να επιβεβαίωσαν πως ήταν μαζί του εκείνο το βράδυ.  «Αρνούμαι την όποια εμπλοκή μου στο επεισόδιο του ξυλοδαρμού. Με στοχοποίησε άνθρωπος ο οποίος διατηρεί χρόνια αντιδικία μαζί μου και ο οποίος κατ’ επανάληψη με έχει απειλήσει “να δεις τι θα σου κάνω μολις μου δωθεί η ευκαιρία».

Σύμφωνα με την υπεράσπιση του κατηγορουμένου, η αναγνώριση του θύματος από το σημάδι στο πρόσωπο είναι ετεροχρονισμένη και άρα έωλη καθώς στην αρχή δεν είχε πει λέξη για κάποιο χαρακτηριστικό σημάδι του δράστη. 

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Δημήτρη Παπαγρηγορίου, ο 42χρονος είπε πως «όσον αφορά την αναγνώριση η οποία έγινε μόλις σήμερα απο τον παθόντα, θεωρώ ότι τον παρέσυρε σε αυτή η κατά κόρον εμφάνιση εικόνων μου στα ΜΜΕ και σε ορισμένα μάλιστα χωρις απόκρυψη των προσωπικών μου στοιχείων αλλά και η δημοσιοποίηση φωτογραφιών μου στα έντυπα μέσα. Αυτό προκύπτει απο το γεγονός ότι στην καταθεσή του στους αστυνομικούς ισχυρίστηκε ότι δεν ειναι σε θέση να αναγνωρίσει τους δράστες… Και σήμερα υποστήριξε στον ανακριτή ότι διέκρινε λεπτομέρειες του προσώπου μου όπως ουλή στο δεξί μάγουλο. Εάν είχε πράγματι δει κάτι τέτοιο κατά το συμβάν θα μπορούσε να πει εξ αρχής στους αστυνομικούς ότι είδε χαρακτηριστικά που θα μπορουσε να αναγνωρίσει σε επίδειξη φωτογραφιών ή κατ΄αντιπαράσταση εξέταση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι η μία εκ των κατηγοριών που αρχικά αντιμετώπιζε ο 42χρονος μετατράπηκε επί το δυσμενέστερο από σωματική βλάβη σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, ενώ η προφυλάκισή του διετάχθη για τη ληστεία με «ιδιαίτερη σκληρότητα» που φέρεται να διέπραξε παίρνοντας την τσάντα του θύματος μετά την επίθεση. 

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την οργίλη αντιδραση του κατηγορουμένου, καθώς την ώρα που αποχωρούσε συνοδεία αστυνομικών απο τα δικαστήρια φώναξε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες: «Αναγνώρισε την ουλή στο πρόσωπο πέντε μέρες μετά….Γ………ε. Άντε απόγονοι του Μπελογιάννη».

Τι είπε η μητέρα του θύματος

Ο νεαρός, ο οποίος έφτασε στα δικαστήρια μαζί με τη μητέρα του δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής ενώ είναι φανερά τα σημάδια της άγριας επίθεσης που δέχτηκε. Η μητέρα του μάλιστα φερεται να είπε: «Το φαινόμενο ΧΑ ανδρώθηκε γιατί τους δόθηκε χώρος. Γιατί ούτε οι πολίτες, ούτε οι θεσμοί αντιστάθηκαν. Προσβάλλουν και κοροιδεύουν τον κόσμο ότι κυνηγούν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και αυτό είναι η μάσκα τους. Αποδείχθηκε όμως ότι κυνηγούν όλο τον κόσμο. Θα πρέπει οι πολίτες να καταλάβουν ότι ίσως οι ίδιοι ή και τα παιδιά τους θα είναι τα επόμενα θύματα. Το παιδί μου δεν είχε καμία σχέση με την επίθεση που είχε προηγηθεί στα γραφεία της ΧΑ , ήταν στο σπίτι του κι ετοιμαζόταν για να πάει στην εργασία του.

»Δεν ανήκει σε καμία ομάδα κομματική αλλά και ούτε σε καμία εξωκοινοβουλευτική κίνηση, όπως επίσης δεν υπήρξε ποτε μέλος του Ρουβίκωνα. Όποιοι ισχυρισμοί για το αντίθετο δεν ευσταθούν. Βιώνουμε ως οικογένεια ενα σοκ. Κοντέψαμε να χάσουμε το παιδί μας. Τα χτυπήματα ήταν όλα στο κεφάλι και είχαν στόχο να τον σκοτώσουν. Τον χτυπούσαν με σφοδρότητα 4 άτομα και ο ένας από αυτούς μάλιστα γελούσε την ώρα που κακοποιούσε το παιδί μου. Είναι αυτός ο άνθρωπος που ο γιος μου αναγνώρισε ενώπιον του ανακριτή και συνελήφθη από την αστυνομία», τόνισε. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης