Προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις διέταξε χθες το απόγευμα ο εισαγγελέας υπηρεσίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών σχετικά με αναρτήσεις, σχόλια και απειλές στα social media κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Η παρέμβαση έγινε μετά από καταγγελία που απέστειλε ο κ. Στουρνάρας στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Τόσκα με σχόλια (και απειλές) στο διαδίκτυο και κυρίως την ανάρτηση του ειδικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ Γ. Φιλιππάκη, στο Facebook, στην οποία μεταξύ άλλων έγραψε: «Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου αν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα». Ο υπουργός έστειλε την καταγγελία στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η οποία και σχημάτισε δικογραφία οποία υπέβαλλε στον εισαγγελέα υπηρεσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τελευταίος διέταξε προκαταρκτική εξέταση η οποία θα διενεργηθεί από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Στην παραγγελία του δεν τίθεται θέμα ενεργοποίησης της αυτόφωρης διαδικασίας για αυτό άλλωστε και ο κ. Φιλιππάκης, όπως αναφέρουν εισαγγελικές πηγές, ουδέποτε συνελήφθη.

Η ανάρτηση του κ. Φιλιππάκη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Δικηγόρος Γ. Φιλιππάκη στο zougla.gr: Δεν έγινε καμία σύλληψη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης