Στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά την Πέμπτη ο πρώην Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής.

Αναφορικά με την αντικατάστασή του, ο κ. Ρακιντζής σημείωσε «Ούτε ζήτησα να φύγω ούτε ζήτησα ανανέωση. Απλά έληξε η θητεία μου. Δεν ξέρω πότε θα ολοκληρωθεί η αντικατάστασή μου. Μένω στη θέση χάρη στην αρχή της νομιμότητος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, σχετικά με το έργο του όσο καιρό βρισκόταν στη θέση του Γενικού Επιθεωρητή, ο κ. Ρακιντζής ανέφερε: «Κυκλοφορώ και μου λένε μπράβο, γιατί εκτός από τα πορίσματα, έχω κάνει και ένα έργο που δεν φαίνεται, όπως προτάσεις και νόμους. Αυτό το έργο παραμένει και θα παραμείνει. Τίποτα δεν είναι αιώνιο. Αυτά που έχω κάνει ελπίζω να λειτουργήσουν προς όφελος της κοινωνίας».

Όσον αφορά στη διαφθορά τόνισε: «Για να περιοριστεί η διαφθορά πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα. Πρέπει να δουλέψει η Δικαιοσύνη και να αλλάξει η νοοτροπία των πολιτών.  Αυτός που καταδικάζει τη διαφθορά, μπορεί να πάει να τη σβήσει. Εκεί παίζει ρόλο η νοοτροπία. Επίσης, πρέπει να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, αν και το μεγαλύτερο κομμάτι είναι η μικρή διαφθορά. Χωρίς τη συνεργασία του κόσμου δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Πρέπει ο κόσμος να καταγγέλλει και να παραμένει στην καταγγελία, να μη φοβάται. Πρέπει κάποιος να έχει θάρρος».


Διαβάστε επίσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης