Τη ρυμούλκηση του πλοίου «Baris», που βρίσκεται νότια της Ιεράπετρας και στο οποίο επιβαίνουν 700 μετανάστες αποφάσισαν οι αρμόδιοι φορείς.

Στο σημείο βρίσκεται δύναμη του Πολεμικού Ναυσικού, σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ένα super puma της 384 ΜΕΔ που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Καρπάθου, παραπλέοντα επιβατικά πλοία αλλά και ο Ερυθρός Σταυρός που συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συντονιστής της μεγάλης επιχείρησης είναι ο κυβερνήτης της φρεγάτας «Ύδρα» του πολεμικού ναυτικού, ο οποίος σε συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς αποφάσισε να γίνει προσπάθεια ρυμούλκησης καθώς το φορτηγό πλοίο είναι ακυβέρνητο, χωρίς, ωστόσο, να κινδυνεύει με εισροή υδάτων.

Σημειώνεται ότι το φορτηγό πλοίο έχει υποστεί μία μηχανική βλάβη, ενώ μεταξύ των επιβατών υπάρχουν 200 γυναικόπαιδα.

«Δεν κινδυνεύει να βυθιστεί ωστόσο στην περιοχή υπάρχει μια θαλασσοταραχή καθώς οι άνεμοι πνέουν έως και 8 μποφόρ», ανέφερε στο cretapost.gr ο λιμενάρχης του Αγίου Νικολάου, αντιπλοίαρχος Σπύρος Αγγελάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το φορτηγό πλοίο – που έχει μήκος περίπου 80 μέτρα – ξεκίνησε από την Τουρκία και συγκεκριμένα από την Μερσίνη της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία.

Μέτρα και για τον Έμπολα

Την ίδια στιγμή, σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές υπηρεσίες του νησιού για την περίθαλψη όσων μεταναστών χρειασθεί και για την υποβολή τους σε ιατρικές εξετάσεις, ενώ λαμβάνονται όλα τα μέτρα, για αντιμετώπιση ενδεχόμενου κρούσματος του ιού Έμπολα.

Ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Αντώνης Γρηγοράκης ανέφερε ότι κανείς δεν πρόκειται να αποβιβαστεί από το πλοίο αν δεν δοθεί το «πράσινο φως» από γιατρούς και λοιμοξιωλόγους.

Με πληροφορίες από το cretapost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης