Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται, όπως όλα δείχνουν, η διάσκεψη για το «καυτό» θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Ουδείς γνωρίζει ποια μπορεί να είναι η εξέλιξη στην τρίτη κατά σειρά κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που είναι προγραμματισμένη αύριο το απόγευμα.

Δύο είναι οι αιτίες που ενδεχομένως να «ναρκοθετήσουν» την ομαλή έκβαση της διάσκεψης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Η αιφνίδια νοσηλεία στην εντατική του συμβούλου Επικρατείας Αριστόβουλου-Γεώργιου Βώρου μετά από καρδιακό επεισόδιο και την τοποθέτηση stent λόγω απόφραξης αρτηρίας.

2. Η υπόθεση του ροζ σκανδάλου με ποινικές προεκτάσεις αλλοίωσης βαθμολογίας σε διαγωνισμό του ΣτΕ με πρωταγωνιστή αντιπρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου ο οποιος μετέχει στη διάσκεψη. Μετά την πειθαρχική έρευνα που διατάχθηκε για την διερεύνηση ενδεχομένων παράνομων πράξεων, πιθανολογείται ότι το θέμα θα τεθεί στη διάσκεψη αφού δεν αποκλείεται ακόμη κι ο ίδιος ο ανώτατος δικαστής να ζητήσει την αυτοεξαίρεσή του. Πάντως ο συγκεκριμένος δικαστής που ελέγχεται πειθαρχικά δεν έχει νομικό κωλυμα λόγω της πειθαρχικής έρευνας και μπορεί να μετάσχει αύριο στη διάσκεψη οπότε και έχει ενδιαφέρον η στάση που θα κρατήσει..

Τόσο η ασθένεια του συμβούλου Επικρατείας όσο και η πιθανή εξαίρεση του αντιπροέδρου του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου θα δημιουργήσουν αυτομάτως πρόβλημα αντικατάστασης. Παρότι ήδη υπάρχουν δύο αναπληρωματικοί σύμβουλοι που θα μπορούν να καλύψουν τα κενά αυτά δεν αποκλείεται να οδηγηθεί η διάσκεψη τελικά σε επ’ αόριστον αναβολή είτε άμεσα είτε λίγο αργότερα, εφόσον άλλος σύμβουλος Επικρατείας παρουσιάσει ανυπέρβλητο κώλυμα. Για άλλη μία φορά τελικά η διάσκεψη για τις τηλεοπτικές άδειες φαίνεται ότι αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα…

Διαβάστε ακόμη: 
Διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα από το υπ. Δικαιοσύνης για τον ανώτατο δικαστικό του ΣΤΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Βουλή η αποκάλυψη του zougla.gr για υψηλόβαθμο μέλος του ΣτΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης