Ζωντανά όλες οι εξελίξεις από την τηλεόραση της Ζούγκλας

Παραγωγοί που είναι πωλητές στις λαϊκές αγορές πραγματοποίησαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην πλατεία Βάθη, διεκδικώντας τη μείωση του κόστους παραγωγής, όπως και οι αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έξω από το Υπουργείο έστησαν πάγκους με 50 τόνους οπωροκηπευτικά προϊόντα, τα οποία μοίρασαν σε ανέργους, πολυτέκνους και συνταξιούχους.

Η ουρά έφτανε μέχρι την αρχή της οδού Μάρνη και ξεπερνούσε τα 50 μέτρα, καθώς άποροι καταναλωτές συγκεντρώθηκαν για να πάρουν μια σακούλα με δωρεάν οπωροκηπευτικά.


(Λόγω του συνωστισμού ένας άντρας έπεσε κάτω και χτύπησε στο κεφάλι)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι παραγωγοί-μέλη της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Παντελή Μόσχο, ζητούν μείωση στο μισό της τιμής στο πετρέλαιο για τα αγροτικά μηχανήματα, μείωση στην τιμή του ρεύματος, μείωση Φ.Π.Α. στα αγροτικά μηχανήματα, τα εφόδια και στη διάθεση των αγροτικών προϊόντων καθώς και κατάργηση των ταμειακών μηχανών.

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης, από τις 11.00 το πρωί δεν είχε μείνει ούτε ραπανάκι στους πάγκους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν γκρίνιες, σπρωξίματα και διαμαρτυρίες, ενώ καταβάλλεται διαρκής προσπάθεια να τροφοδοτηθούν οι δωρεάν πάγκοι.

«Πού μας κατάντησαν» αναρωτήθηκε μία κυρία με δύο σακούλες στα χέρια… «Εσύ δεν είσαι Ελληνίδα, τι είσαι; Τι θες εδώ;» έλεγε μία άλλη σε μια κυρία με μαντίλα που είχε γεμίσει το καροτσάκι του παιδιού με σακούλες με κηπευτικά…

Το κλίμα είναι ήδη τεταμένο, με τους παραγωγούς-πωλητές να ζητούν συνάντηση με τον υπουργό, η οποία δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη, αφού ο κ. Τσαυτάρης δεν βρίσκεται στο γραφείο του.

Ρεπορτάζ: Νίκος Τσιαμτσίκας – Αλεξία Κοσμά
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης