Αποφασισμένοι να μη δεχθούν νέες περικοπές των αποδοχών τους είναι οι δικαστές οι οποίοι πραγματοποίησαν το πρωί πανδικαστική συγκέντρωση Άρειο Πάγο, παρουσία εκπροσώπων κομμάτων και δικηγορικών συλλόγων της χώρας. Φορώντας συμβολικά τη τήβεννο, η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου αφού εξέφρασε την αλληλεγγύη του δικαστικού κλάδου και στις άλλες κοινωνικές ομάδες, τόνισε πως οι νέες περικοπές προσκρούουν στο Σύνταγμα, το οποίο προστατεύει τις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών.

«Δεν είναι πλούσιοι οι δικαστές. Δεν ζουν σε πολυτελείς βίλες. Είμαστε μισθωτοί. Ο μισθός του πρωτοδίκη θα καταλήξει να είναι 1.000 ευρώ. Αν είναι αυτός ο μισθός πλουσίου τότε ας περικοπεί…», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών Γ. Φαλτσέτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυναν επίσης η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ρένα Ασημακοπούλου και ο εισαγγελέας Ιωάννης Τέντες δηλώνοντας τη στήριξή τους.

Αύριο το πρωί οι δικαστές έχουν συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα , από την οποία θα κριθεί και η περαιτέρω στάση τους, ενώ εκκρεμεί και το ραντεβού που έχουν ζητήσει με τον πρωθυπουργό. Στο ψήφισμα που εκδόθηκε μετά την πανδικαστική συγκέντρωση αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Ζητούμε από την Πολιτεία, να σεβαστεί την συνταγματική επιταγή για ισοτιμία και ισοκυρία των τριών Λειτουργιών του Κράτους, με την διατήρηση τουλάχιστον της υφιστάμενης σήμερα μισθολογικής κατάστασης των Δικαστικών Λειτουργών.

Δηλώνουμε ότι, ενδεχόμενη περαιτέρω μείωση των αποδοχών μας θα μας υποχρεώσει, να επαναπροσδιορίσουμε την στάση μας, με την κλιμάκωση των αντιδράσεων μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχθούμε ούτε την υποβάθμιση των Δικαστικών Λειτουργών, ούτε και την υποβάθμιση της ποιοτικής απονομής της Δικαιοσύνης, τα οποία θα αποτρέψουμε με κάθε νόμιμο τρόπο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης