Στη σύλληψη του Γιώργου Κουρή, εκδότη της Kontranews και ιδιοκτήτη του πρώην τηλεοπτικού σταθμού ALTER και του καναλιού Kontra, προχώρησαν το πρωί οι άνδρες της αστυνομίας στο Ψυχικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες εκκρεμούν σε βάρος του 3 εντάλματα σύλληψης που αφορούν χρέη περίπου 2.500.000 ευρώ.

Τα χρέη του αφορούν οφειλές προς το Δημόσιο, του ALTER και άλλες υποθέσεις.

Το απόγευμα αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα και αυτή την ώρα κρατείται στη ΓΑΔΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δικαστικές περιπέτειες

Τον Απρίλιο του 2012 αστυνομικοί είχαν οδηγήσει τον Γ. Κουρή στο Τμήμα Ασφάλειας Ψυχικού για οφειλές προς το Δημόσιο, στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Οι διαδικασίες είχαν κινηθεί από τον οικονομικό εισαγγελέα, Γρ. Πεπόνη, κατόπιν μηνύσεως που υπεβλήθη εις βάρος του εκδότη για την εταιρεία «ΚΟΥΡΗΣ ΕΠΕ».

Τον Μάρτιο του 2013 η εισαγγελική έρευνα, η οποία αφορά στην υπόθεση των εικονικών τιμολογίων του ALTER καθώς και ακόμη τριών εταιριών που συνδέονται με το κανάλι, είχε κλείσει με διώξεις κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα. Στις 27 Μαρτίου 2013, προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά την απολογία τους στην 11η τακτική ανακρίτρια, ο εκδότης Γιώργος Κουρής και ο γιος του, Ανδρέας.

Αμφότεροι κατηγορήθηκαν για το κακούργημα της μη καταβολής φόρου μισθωτών υπηρεσιών από το ALTER, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, το χρονικό διάστημα από 1η Φεβρουαρίου του 2011 έως 30 Σεπτεμβρίου του 2011 και φέρονται να είναι ηθικοί αυτουργοί. Με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, και οι δύο κρίθηκαν προφυλακιστέοι, όπως άλλωστε έχει κριθεί για την ίδια υπόθεση ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Κώστας Γιαννίκος.

Τελικά, στις 10 Μαΐου του 2013, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, με πρόεδρο τον Μ. Φουκαράκη, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, τάχτηκε υπέρ της αποφυλάκισης του Γιώργου και Ανδρέα Κουρή.Η προσωρινή κράτησή τους αντικαθίσταται από περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα και στους δύο επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ ο Γιώργος Κουρής καλούνταν να καταβάλλει εγγύηση, 200.000 ευρώ και ο Ανδρέας Κουρής 100.000 ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης