Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 14.49 το μεσημέρι στον θαλάσσιο χώρο της Κεφαλονιάς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 19 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αργοστολίου και 299 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα.

Μέχρι αυτή την ώρα οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έχουν καταγράψει δύο νέες σεισμικές δονήσεις κάτω των 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Συγκεκριμένα στις 15.13 το μεσημέρι σημειώθηκε σεισμική δόνηση 3,4R, 11 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αργοστολίου, ενώ στις 15.38 κατεγράφη δόνηση 3,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, 5 χιλιόμετρα δυτικά του Αργοστολίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρακολουθήστε live τους σεισμογράφους που εγκαταστάθηκαν στην Κεφαλλονιά

Το επίκεντρο της δόνησης

Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημένος στην περιοχή Κηπούρια της Κεφαλονιάς

Έκτακτη ανάρτηση:

TΩΡΑ: Σεισμική δόνηση 4,8R σε θαλάσσια περιοχή 19 χλμ δυτικά του Αργοστολίου Κεφαλονιάς, σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό ινστιτούτο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης