Σε ασφυξία οφείλεται ο θάνατος του 67χρονου ιδιοκτήτη ταβέρνας στην Ύδρα, ο οποίος έπεσε θύμα αδίστακτων κακοποιών τα ξημερώματα της Κυριακής, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της νεκροτομής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον τόπο του εγκλήματος εντοπίστηκε DNA των δραστών, το οποίο έχει ήδη μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ και αναλύεταιΟ άτυχος άνδρας έπαθε ασφυξία όταν οι ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι του έφραξαν τις αναπνευστικές οδούς με πανιά, ενώ η σορός φέρει και μώλωπες σε πρόσωπο, θώρακα και κοιλιά που προήλθαν από γρονθοκοπήματα.

Οι αρχές φωτογραφίζουν ως δράστες τα μέλη μιας συμμορίας από τη Γεωργία. Μάλιστα, ήδη ορισμένοι εκ των υπόπτων συνελήφθησαν και ανακρίνονται, ενώ αναζητείται ένα ζευγάρι, το οποίο φέρεται να αποχώρησε από το νησί με θαλάσσιο ταξί, λίγες ώρες μετά τη ληστεία.

Νεκρός είναι ο 67χρονος Μανώλης Οικονόμου, ιδιοκτήτης της ταβέρνας «Το Γειτονικό», που βρίσκεται στην περιοχή Ξερή Ελιά της Υδρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το χρονικό της ληστείας

Ο άτυχος άνδρας έφυγε, μαζί με τη σύζυγό του Χριστίνα από το εστιατόριο και επέστρεψε στο σπίτι του, τα ξημερώματα τις Κυριακής. Λίγο μετά τις 3:30, οι ληστές εισέβαλαν στο σπίτι της οικογένειας από ανασφάλιστο παράθυρο και αφού ανάγκασαν τη γυναίκα να πιει υπνωτικό, την έδεσαν χειροπόδαρα και της κάλυψαν με ύφασμα τα μάτια και το στόμα. Εν συνεχεία, πήγαν στην κρεβατοκάμαρα όπου κοιμόταν ο 67χρονος και τον έδεσαν σε μία καρέκλα. 

Ακολούθως, τον βασάνισαν προκειμένου να τους αποκαλύψει τα σημεία όπου έκρυβε τα χρήματα και τα τιμαλφή. Αφού έψαξαν όλους τους χώρους της οικίας, άρπαξαν ό,τι βρήκαν (πληροφορίες αναφέρουν κοσμήματα μεγάλης αξίας και δεκάδες χιλιάδες ευρώ), και έγιναν καπνός.

Όταν η γυναίκα συνήλθε και ειδοποίησε την αστυνομία, ο Μανώλης Οικονόμου ήταν ήδη νεκρός…

Σε εξέλιξη οι έρευνες

Αξιωματικοί της αστυνομίας που ερευνούν την υπόθεση αναφέρουν ότι οι Γεωργιανοί είναι μέλη μιας σκληρής συμμορίας που διαπράττουν αδικήματα σε διάφορες περιοχές της χώρας (Βάρκιζα, Γλυφάδα).

Μάλιστα, οι δράστες σκόπευαν να φύγουν από το νησί μέσω θαλάσσης, προκειμένου να χαθούν τα ίχνη τους.

Στον τόπο του εγκλήματος εντοπίστηκε γενετικό υλικό των δραστών, το οποίο έχει ήδη μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ και αναλύεται.

Πλέον, αναμένεται να εξακριβωθεί εάν οι δράστες είναι παλιοί γνώριμοι των αρχών…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης