Οι αποτρόπαιες συνθήκες δολοφονίας της 4χρονης Άννυ αναβιώνουν σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ενώπιον του οποίου έχει προσδιοριστεί η δίκη των γονιών του κοριτσιού, που η τραγική του κατάληξη είχε συγκλονίσει όλη τη χώρα το Πάσχα του 2015.

Οι αποτρόπαιες συνθήκες δολοφονίας της 4χρονης Άννυ αναβιώνουν σήμερα στο Μικτό Ορκωτό ΔικαστήριοΣτο εδώλιο κάθονται ο 27χρονος πατέρας της 4χρονης, Στανισλάβ Μπακαρτζίεβ, γνωστός ως Σάββας, ο 30χρονος φίλος του Νασίφ Αχμέντοφ ή Νικολάι και η μητέρα του άτυχου κοριτσιού Δημητρίνα Μπορίσοβα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο φίλοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και περιύβριση νεκρού, η 25χρονη μητέρα της Άννυ είναι αντιμέτωπη με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, ενώ στο εδώλιο θα καθίσει και ακόμη ένας άνδρας, φίλος της μητέρας, κατηγορούμενος για το πλημμέλημα της ψευδορκίας.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τη δολοφονία του παιδιού είναι συγκλονιστική για όσα ειδεχθή έκαναν οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι στο σπίτι του πατέρα στην οδό Μιχαήλ Βόδα: «Σε υπόγειο διαμέρισμα όπου διέμεναν από κοινού, ενεργώντας μαζί και με έτερο άγνωστο δράστη, με τη χρήση μαχαιριού κουζίνας τεμάχισαν το σώμα του ανήλικου βιολογικού τέκνου του πρώτου κατηγορουμένου (σ.σ.: Μπακαρτζίεβ), το οποίο είχαν προηγουμένως σκοτώσει..».

Παράλληλα, στη δικογραφία αναφέρεται πως, όπως έχει ομολογήσει ο πατέρας, ακολούθησε βρασμός και τελικά τοποθέτησαν τα κομμάτια σε πλαστικές σακούλες και τις πέταξαν σε κάδους σκουπιδιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τους δικαστές που έκριναν την υπόθεση, ο 27χρονος πατέρας της Άννυ χαρακτηρίζεται ως άνθρωπος βίαιος χωρίς ίχνος πατρικής στοργής, ενώ η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη αναφέρεται σε «διάχυτο πρότυπο περιφρόνησης των άλλων, δολιότητα και επιθετικότητα».

Στο βούλευμα αναφέρεται πως ο 27χρονος δεν εμφανίζει καμία μεταμέλεια, αλλά αντίθετα εξακολουθεί να αρνείται πως σκότωσε το παιδί αποδεχόμενος μόνο τις «μετέπειτα ενέργειες» για την εξαφάνιση του σώματός του. Σημειώνεται πως η σορός του παιδιού δεν βρέθηκε ποτέ και έτσι παραμένουν αδιευκρίνιστες οι συνθήκες θανάτου. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται κάποιες εκτιμήσεις ειδικών για όσα μπορεί να έγιναν με την Άννυ, οι οποίες ωστόσο βασίζονται μόνο στο υλικό που βρέθηκε στο «υπόγειο της φρίκης».

Η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει και πιθανότατα να διακοπεί για λίγο, καθώς ο φίλος και συνεργός του πατέρα, Νασίφ Αχμέντοφ, ή Νικολάι ή Νίκι, πρόκειται να παρουσιαστεί στο Συμβούλιο Εφετών που θα κρίνει αν θα παραμείνει ή όχι προσωρινά κρατούμενος.

Άρχισε η δίκη

Με την έναρξη της διαδικασίας, η κατηγορούμενη μητέρα του κοριτσιού ζήτησε από το δικαστήριο να μην καθίσει δίπλα στον συγκατηγορούμενό της, πατέρα της Άννυ, καθώς, όπως είπε κλαίγοντας, δεν θέλει να καθίσει δίπλα σε αυτόν τον άνθρωπο «που έκανε ό,τι έκανε στο παιδί μου».

Το δικαστήριο δέχθηκε το αίτημά της και έτσι ανάμεσα στο πρώην ζευγάρι κάθισαν οι δύο συγκατηγορούμενοί τους καθώς και η μεταφράστρια βουλγαρικών.

Στο δικαστήριο υπέβαλε ένσταση ακυρότητας του κλητήριου θεσπίσματος ο τρίτος κατηγορούμενος στην υπόθεση, φίλος του πατέρα του παιδιού και παρών σε όσα έγιναν, λίγο πριν από το Πάσχα του 2015, με τη σορό της 4χρονης.

Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου υποστηρίζει ότι είναι άκυρη η κλήτευσή του, καθώς δεν έχει μεταφραστεί στα βουλγαρικά το παραπεμπτικό βούλευμα, επικαλούμενη την απόφαση του δικαστηρίου που ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης της SIEMENS θεωρώντας άκυρη την επίδοση σε αλλοδαπούς κατηγορουμένους. Η διαδικασία συνεχίζεται.

Η δίκη προσδιορίστηκε περίπου έναν μήνα πριν λήξει, για τον πατέρα και τη μητέρα της 4χρονης, το όριο της 18μηνης προσωρινής κράτησης.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης