Eπιστρέφουν και πάλι στο Εφετείο για να εκδικαστούν οι αγωγές που είχαν κατατεθεί σε βάρος του Ολυμπιακού από την παλαιά τράπεζα Κρήτης, λόγω της εμπλοκής του Γ. Κοσκωτά στην ΠΑΕ.

Ο Άρειος Πάγος έκανε εν μέρει δεκτές τις ενστάσεις της ΠΑΕ και αναίρεσε (αρ. 1903/ 2013) τις αποφάσεις του Πολιτικού Εφετείου Πειραιά, επιστρέφοντας πίσω στο Εφετείο τη σχετική δικογραφία για νέα κρίση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2011 το Εφετείο Πειραιά είχε δικαιώσει την υπό εκκαθάριση παλαιά Τράπεζα Κρήτης, κάνοντας δεκτή αγωγή της, υποχρεώνοντας την ΠΑΕ Ολυμπιακός λόγω των υπεξαιρέσεων του Γ. Κοσκωτά που έγιναν το 1988 να την αποζημιώσει με 608.000.000 δρχ., με 8.126.000 μάρκα (μεταγραφή Λ. Ντέταρη) και 1.000.050 ελβετικά φράγκα (μεταγραφή Α. Καλταβερίδη).

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε τους ισχυρισμούς περί πλημμελούς αιτιολογίας για τα δύο πρώτα ποσά και έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς της ΠΑΕ για τα ελβετικά φράγκα. Δέχθηκε επίσης ότι εσφαλμένα το Εφετείο απέρριψε ένσταση της ΠΑΕ περί συνυπαιτιότητας (κατά το άρθρο 300 του Αστικού Κώδικα) των αρμοδίων υπαλλήλων της Τράπεζας να διαγνώσουν την παράνομη δραστηριότητα του Κοσκωτά και την παράλειψη των αναγκαίων ελέγχων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης