Εξιχνιάστηκαν, έπειτα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων, οκτώ περιπτώσεις απάτης και αποπειρών απάτης σε βάρος ηλικιωμένων στη Μεσσηνία.

Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται δύο άνδρες, ηλικίας 30 και 51 ετών, και δύο γυναίκες, ηλικίας 22 και 38 ετών, εις βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση συμμορίας και απάτη, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστο αριθμό συνεργών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της συμμορίας, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο προσέγγισης, εξαπατούσαν ηλικιωμένα κυρίως άτομα, παραθέτοντάς τους ψευδή γεγονότα ως αληθή, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.

Το modus operandi

Τα μέλη της σπείρας, αφού επέλεγαν τα «θύματά» τους, δήλωναν ψευδώς ότι συγγενικό τους πρόσωπο οφείλει στην εφορία και τους αποσπούσαν χρήματα ή ακόμα χρυσαφικά και κοσμήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε ότι οι δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από τις 6 Αυγούστου έως και τις 20 Οκτωβρίου, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας και σε δύο τοπικές κοινότητες των Δήμων Δυτικής Μάνης και Τριφυλλίας, είχαν εξαπατήσει πέντε ηλικιωμένους, ενώ είχαν αποπειραθεί να εξαπατήσουν ακόμη τρία άτομα.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αποσπάσει χρήματα και κοσμήματα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τα 4.800 ευρώ, σύμφωνα με τους παθόντες.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα πρωτοδικών Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την ταυτοποίηση των συνεργών τους, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης