Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για την καθολική κάλυψη των δύο εκατομμυρίων ανασφάλιστων πολιτών, όπως προανήγγειλε στην Ολομέλεια ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Όπως επεσήμανε ο κ. Ξανθός, «θέλουμε να ενισχύσουμε τη λειτουργικότητα, την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα του δημόσιου συστήματος υγείας αυτήν την περίοδο», προσθέτοντας ότι οι πόροι για τη συγκεκριμένη ρύθμιση θα βρεθούν μέσω αυξημένης επιχορήγησης από τον κρατικό προϋπολογισμό και «συνέργειας κεφαλαίων της κοινωνικής ασφάλισης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Γι’ αυτό ακριβώς προχωρούμε την επόμενη εβδομάδα και θα έχουμε τη νομοθετική ρύθμιση της καθολικής κάλυψης των ανασφάλιστων ανθρώπων. Θεωρούμε ότι ήδη από τη συζήτηση που έχει γίνει στη Βουλή υπάρχει κλίμα ανακούφισης στην κοινωνία για αυτήν την εξέλιξη».

Η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο του «παράλληλου προγράμματος» της κυβέρνησης, το οποίο συζητείται αυτήν την ώρα στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, σε δεύτερη ανάγνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης