Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος
Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Ένας Σέρβος 33 ετών ονόματι Μάρτιν από την Βοϊβοντίνα με σπουδές στα οικονομικά στη Δανία που είχε πρόσφατα στην Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της νέας αυτής υπόθεσης με τα 135 κιλά κοκαΐνης η οποία είναι και μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες αυτού του ναρκωτικού που εντοπίστηκε ποτέ στην Ελλάδα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι λεπτομέρειες της σύλληψης έχουν γίνει γνωστές. Από την πρώτη στιγμή που ο Μάρτιν πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα, τέθηκε υπό παρακολούθηση. Το πολυτελές διαμέρισμα του αλλά ο «προκλητικός» τρόπος ζωής του, σε συνδυασμό με σχετικές πληροφορίες που έφτασαν στα αστυνομικά γραφεία, προκάλεσαν αμέσως το ενδιαφέρον των έμπειρων στελεχών της Δίωξης Ναρκωτικών.

Δεν πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. να καταλάβουν ότι το σπίτι του 33χρονου αποτελούσε παράλληλα και «καβάτζα» για δεκάδες κιλά κοκαΐνη. 135 για την ακρίβεια αξίας μεγαλύτερης των 7 εκατομμυρίων ευρώ.

Καλά ενημερωμένες πηγές, μιλώντας στο zougla.gr, ανέφεραν ότι μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει σύνδεση μεταξύ του Σέρβου και κυκλωμάτων ναρκωτικών που δρουν στην πρωτεύουσα για την εξυπηρέτηση της Αθηναϊκής «κρεμ ντε λα κρεμ» πέριξ του Κολωνακίου, των Βορείων Προαστίων και των ακριβών περιοχών της Νοτίου Αττικής. Ωστόσο, στην κατοχή του 33χρονου ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, εντός του διαμερίσματος, βρέθηκαν σημειώσεις οι οποίες αναφέρονται σε ποσότητες ναρκωτικών καθώς και σε… πελάτες. Αυτούς τους πελάτες έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τα στελέχη της Δίωξης σε μια προσπάθεια να ξεδιαλύνουν το τοπίο γύρω από την προέλευση και τον προορισμό της κόκας αλλά και να εντοπίσουν και άλλα άτομα τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο συλληφθείς είχε τουλάχιστον έναν συνεργό, επίσης Σέρβο, ο οποίος όμως, μέχρι στιγμής, διαφεύγει της σύλληψης. Αυτό το στοιχείο κάνει τις Αρχές να υποπτεύονται ότι βρίσκονται στα ίχνη δικτύου που είναι ανεπτυγμένο στη πρώην Γιουγκοσλαβία και όχι μόνο στη Σερβία. 

Πάντως εκτιμάται ότι ο κύριος όγκος της άσπρης σκόνης που κατασχέθηκε προοριζόταν για τις αγορές της Δυτικής Ευρώπης. 

«Επιτυχία η κατάσχεση τέτοιας ποσότητας ναρκωτικών»

Ο δικηγόρος του 33χρονου, κ. Σάκης Κεχαγιόγλου, δήλωσε στο zougla.gr πως αδιαμφισβήτητα ο εντοπισμός τέτοιας ποσότητας ναρκωτικών από την αστυνομία αποτελεί σημαντική επιτυχία, ενώ δεν θέλησε να επισέλθει σε λεπτομέρειες της υπόθεσης.

«O 33χρονος πολίτης της Σερβίας που συνελήφθη μου τηλεφώνησε σήμερα και μου ζήτησε να αναλάβω την υπεράσπισή του. Πράγματι συμφωνήσαμε και ανέλαβα να τον εκπροσωπήσω στην απολογία του την ερχόμενη Τρίτη 5 Δεκεμβρίου το πρωί ενώπιον του κυρίου ανακριτή ναρκωτικών μαζί με τον συνεργάτη μου κύριο Γεώργιο Δρύλλη. Οφείλω καταρχήν να τονίσω πως η κατάσχεση αυτής της σημαντικής ποσότητος κοκαΐνης αποτελεί αδιαμφισβήτητη επιτυχία της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Φωτογραφίες από το διαμέρισμα που εντοπίστηκαν τα ναρκωτικά 

Εν τω μεταξύ η το Γραφείο Τύπου της ΕΛΑΣ εξέδωσε τη Δευτέρα επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τη σύλληψη του 33χρονου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Πάνω από 136 κιλά κοκαΐνης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σε πολυτελή πολυκατοικία στη Βάρκιζα, όπου διέμενε 33χρονος Σερβοκροάτης, ο οποίος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στην υπόθεση εμπλέκεται και 35χρονος υπήκοος Σερβίας, συνεργός του συλληφθέντα, ο οποίος αναζητείται.

Την υπόθεση χειρίστηκαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οι όποιοι, μετά από πολυήμερη έρευνα και αξιοποιώντας πλήρως τα στοιχεία που προέκυψαν, κατάφεραν να εντοπίσουν αποθηκευτικό χώρο ναρκωτικών, σε πολυτελή πολυκατοικία στη Βάρκιζα.

Παράλληλα ταυτοποίησαν τα στοιχεία του ένοικου του διαμερίσματος και πιστοποίησαν την εγκληματική του δράση, ως προς τη φύλαξη αλλά και τη διαχείριση ποσοτήτων κοκαΐνης στις αγορές των ναρκωτικών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κατόπιν των ανωτέρω, προχθές το απόγευμα (Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017), οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή της Βάρκιζας, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθη ο 35χρονος αλλοδαπός.

Στο διαμέρισμα, το οποίο χρησιμοποιούσε ως χώρο αποθήκευσης – φύλαξης των ναρκωτικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (124) συσκευασίες κοκαΐνης, οι οποίες έφεραν διάφορα λογότυπα ποιοτήτων κοκαΐνης, υποδηλωτικών της προελεύσεως εγκληματικών οργανώσεων της Λατινικής Αμερικής.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

• ποσότητα κοκαΐνης βάρους -136- κιλών και -75- γραμμαρίων,
• το χρηματικό ποσό των -12.830- ευρώ και -3- δολαρίων Η.Π.Α.,
• ΙΧΕ αυτοκίνητο και ποδήλατο,
• τέσσερις (4) συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
• δύο (2) θερμοσυγκολητές και
• πλήθος νάιλον συσκευασιών για τη συσκευασία ναρκωτικών

Από τα δεδομένα της έρευνας προσδιορίζεται ότι οι δυο εμπλεκόμενοι αλλοδαποί είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης, με διεθνικό χαρακτήρα, που δραστηριοποιείται στη δημιουργία διαύλου και πύλης εισόδου μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών από την Λατινική Αμερική στον ευρωπαϊκό χώρο.

Από τις κατασχεθείσες ποσότητες κοκαΐνης, αλλά και από τις υπολογιζόμενες ήδη διακινηθείσες, εκτιμάται ότι τα κέρδη του κυκλώματος ξεπερνούν στο ποσό των 15.000.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή».

Φωτογραφίες από τα ευρήματα της αστυνομίας:


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης