Συνεργείο του ΚΚΕ που πραγματοποιούσε αφισοκόλληση στη Λ. Δημοκρατίας, στο Πέραμα κατήγγειλε ότι δέχθηκε τα μεσάνυχτα επίθεση με καδρόνια και λοστούς από ομάδα περίπου 50 Χρυσαυγιτών.

Το zougla.gr παρουσιάζει φωτογραφίες και video από το σημείο όπου μέλη του ΚΚΕ φέρεται να δέχθηκαν επίθεση από άτομα που πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή του Περάματος για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


(Ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σωτ. Πουλικόγιαννης μετά την επίθεση)



Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την ύπουλη και δολοφονική επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής χτες το βράδυ στο Πέραμα, σε βάρος μελών και στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που έκαναν αφισοκόλληση προπαγανδίζοντας το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – “Οδηγητή”. Από τη δολοφονική επίθεση υπήρξαν εννιά τραυματίες στελέχη του ΚΚΕ, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Μεταξύ αυτών, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης και άλλα μέλη της διοίκησης.

Ο τρόπος που έδρασαν και τα εργαλεία της επίθεσης -με αυτοκίνητα και μηχανάκια βγήκαν από τα γύρω στενά και ύπουλα επιτέθηκαν στα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με σιδερολοστούς και κοντάρια, στην άκρη των οποίων είχαν προσαρμόσει αιχμηρά αντικείμενα- αποδεικνύουν το δολοφονικό χαρακτήρα της επίθεσης.

Ανάμεσα στους χρυσαυγίτες, ορισμένοι με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, άλλοι με κράνη και άλλοι με μπλούζες, ήταν οι επικεφαλής τους, γνωστοί φασίστες και τραμπούκοι του Περάματος, Πανταζής και Καστρινός.

Η χτεσινή δολοφονική επίθεση επιβεβαιώνει το ναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής που στόχο έχει μόνιμα το ΚΚΕ, γιατί παλεύει για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, που γεννά και θρέφει το φασισμό και το ναζισμό. Η επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ που ανάμεσα τους ήταν και στελέχη του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, των σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης που η δράση τους αποτελεί καρφί στο μάτι της εργοδοσίας, επιβεβαιώνουν το ρόλο τους ως τσιράκια του συστήματος.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα αποφασιστικά να καταδικάσουν και να απομονώσουν τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής και την τραμπούκικη δράση τους. Με συμπόρευση με το ΚΚΕ, ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας στους χώρους δουλειάς και συνοικίες.

Δίνοντας άμεση απάντηση, η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ και η ΚΝΕ καλούν σήμερα σε συγκέντρωση, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Την επίθεση που δέχθηκαν χθες το βράδυ μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, στρέφοντας τα πυρά του στη Χρυσή Αυγή και κάνοντας λόγο για «θρασύδειλη ναζιστική συμμορία».

«Η προκλητική ανοχή της αστυνομίας, που ούτε χτες συνέλαβε κανέναν τραμπούκο, σε συνδυασμό με τη σταθερή πολιτική υποστήριξη που τους παρέχει μερίδα του μνημονιακού συμπλέγματος εξουσίας, οδηγούν τους ναζί στην αποθράσυνση», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλήγοντας δε, επισημαίνει ότι είναι αναγκαία, όσο ποτέ άλλοτε, η ενότητα δράσης των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων για να αντιμετωπιστεί η φασιστική απειλή.

Το ΠΑΣΟΚ για την επίθεση εναντίον στελεχών του ΚΚΕ

«Τα κόμματα του συνταγματικού τόξου πρέπει να απαντήσουν με μια φωνή χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις», τονίζει ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή «την απρόκλητη δολοφονική επίθεση των νεοναζί εναντίον στελεχών του ΚΚΕ».

Ωστόσο, όπως συμπληρώνει, «η πρόσκληση του ΠΑΣΟΚ για κοινή θεσμική-πολιτική δράση απέναντι στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής παραμένει ακόμη χωρίς απάντηση».

Επιπλέον, ο αρμόδιος Τομέας του κόμματος, αναφέρει ότι «στις σύγχρονες Θερμοπύλες πολεμούμε όλοι μαζί αυτούς που είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία μας», για να προσθέσει πως «δυστυχώς στους 300 βουλευτές που έχουν χρέος να υπερασπίζονται τη Δημοκρατία δεν υπάρχει μόνο ένας Εφιάλτης».

Ανακοίνωση των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» για την επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής σε μέλη του ΚΚΕ

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταδικάζουμε την επίθεση των νεοναζιστών σε βάρος μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα. Είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι επιδιώκουν να χυθεί αίμα, είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι επενδύουν στην κατάλυση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα».

Απορρίπτει η ΕΛ.ΑΣ. τα περί ολιγωρίας για την επίθεση σε μέλη του ΚΚΕ

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Ανακοινώνεται ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι ισχυρισμοί περί ολιγωρίας των αστυνομικών Αρχών, σχετικά με το περιστατικό επίθεσης και τραυματισμού μελών του Κ.Κ.Ε., τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο Πέραμα Αττικής.

Επισημαίνεται ότι, η πρώτη ενημέρωση του κέντρου της Άμεσης Δράσης για το περιστατικό έγινε τηλεφωνικά την 00:08:17 ώρα σήμερα. Το πρώτο περιπολικό κατέφθασε στο σημείο ύστερα από δυόμισι λεπτά περίπου και συγκεκριμένα την 00:10:57 ώρα, το δεύτερο την 00:12:07 ώρα και το τρίτο την 00:12:09.
Ακολούθως την 00:12:19 ώρα κατέφθασε η πρώτη ομάδα ΔΙΑΣ των δέκα ατόμων, ενώ στη συνέχεια, διαδοχικά και μέχρι την 00:29:52 ώρα είχαν φτάσει συνολικά στο σημείο εννιά (9) περιπολικά τάξης και ασφάλειας και δύο (2) ομάδες ΔΙΑΣ των δέκα ατόμων η κάθε μια, δηλαδή συνολικά πάνω από τριάντα οκτώ (38) αστυνομικοί.

Κατά το χρόνο άφιξης των αστυνομικών οι δράστες της επίθεσης είχαν αποχωρήσει και πραγματοποιήθηκαν επισταμένες έρευνες και αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους.

Οι σχετικές έρευνες συνεχίζονται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής

«Οι μπολσεβίκοι της συμφοράς, οι νεκροθάφτες της ζώνης του Περάματος, να μην τολμήσουν να ξαναπιάσουν στο στόμα τους την Χρυσή Αυγή. Οι κοινοί τραμπούκοι και τα κομματόσκυλα, που τόσα χρόνια στέρησαν το μεροκάματο από χιλιάδες Έλληνες, τώρα κλαίγονται, διαμαρτύρονται και συκοφαντούν το Εθνικιστικό Κίνημα.

Ο μόνος λόγος που ΚΚΕ και κανάλια στήνουν τεχνητή ένταση στο Πέραμα είναι η πρόσφατη δημιουργία Εθνικιστικού φορέα Ελλήνων εργατών στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη. Πλήττονται τα συμφέροντα του ΠΑΜΕ και των εφοπλιστών, γι’ αυτό προσπαθούν με ψέματα και αθλιότητες να σταματήσουν την Χρυσή Αυγή.

Οι επαγγελματίες αφισοκολλητές – που δεν δούλεψαν ούτε μία μέρα στη ζωή τους και τρώνε με χρυσά κουτάλια από τα κρατικά λεφτά του ΚΚΕ – να πάψουν να λένε ψέματα και να καταδίδουν πολίτες. Η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει τους συκοφάντες και συνεχίζει τον διμέτωπο αγώνα της ενάντια στους επαγγελματίες εργατοπατέρες της αριστεράς και στο εφοπλιστικό κεφάλαιο που από κοινού εκμεταλλεύονται τον Έλληνα εργάτη.

Πρώτος ψεύτης και συκοφάντης ο Κουτσούμπας

Μεταφέρουμε αυτολεξεί την δήλωση Κουτσούμπα στην ΔΕΘ, που αποδεικνύει το μέγεθος του ψέματος και της συκοφαντίας των ΚΚΕδων: “Επιτέθηκαν νύχτα με κουκούλες και καλυμμένα πρόσωπα. Εμείς βέβαια αναγνωρίσαμε κάποιους…”. Με τι τους αναγνωρίσατε κε. Κουτσούμπα; Με διόπτρες νυχτερινής όρασης και ακτίνες Χ; Μια ζωή ψεύτες, συκοφάντες, αλλά και βλάκες οι μπολσεβίκοι.

Το κατεστημένο χρησιμοποιεί το ΚΚΕ ως αιχμή του δόρατος έναντι των Ελλήνων. Άλλωστε οι Κνίτες προστάτευαν την βουλή στα πρώτα μνημόνια, συντασσόμενοι με τις δυνάμεις καταστολής ενάντια στους αγανακτισμένους συμπολίτες μας. Δεν είναι τυχαίο ότι από το πρωί όλα τα ιστολόγια που ελέγχονται από το Μαξίμου αναπαράγουν τις άθλιες ανακοινώσεις των ΚΚΕδων και τα ψέμματα κατά της Χρυσής Αυγής πιο φανατικά και από τον Ριζοσπάστη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης