Σε φορτισμένο κλίμα, παρουσία εκατοντάδων πολιτών, τελέστηκε η κηδεία του μουσικού Παύλου Φύσσα στον Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου στο νεκροταφείο του Σχιστού. Ο 34χρονος έπεσε νεκρός από τις δύο μαχαιριές του Χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά επί της οδού Π. Τσαλδάρη στην Αμφιάλη τα ξημερώματα της Τετάρτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


(To σημείο της αιματηρής συμπλοκής)

Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν να απομακρυνθούν οι κάμερες και επιτέθηκαν κατά οπερατέρ του zougla.gr. H οικογένεια του θύματος, αντί για κατάθεση στεφανιών, θέλησε να δοθούν χρήματα στο Χαμόγελο του Παιδιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φωνάζοντας «αθάνατος» και συνθήματα όπως «ένας στο χώμα, χιλιάδες στον αγώνα» και «το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει», όσοι βρέθηκαν στο νεκροταφείο του Σχιστού συνόδεψαν τον 34χρονο στην τελευταία του κατοικία. Τραγικές φιγούρες οι γονείς, αλλά και η φίλη του, που ήταν συνέχεια δίπλα στο λευκό φέρετρο του Παύλου Φύσσα.

Η παρουσία της αστυνομίας, αν και ισχυρή, ήταν διακριτική, ενώ στην κηδεία παραβρέθηκαν – μεταξύ άλλων – και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Το θύμαΠανελλήνια συγκίνηση

Η εν ψυχρώ δολοφονία του γνωστού ράπερ έχει προκαλέσει πανελλήνια συγκίνηση αλλά και οργή, ενώ οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε διάφορες περιοχές της χώρας θα συνεχιστούν και σήμερα.

Ο δράστης της δολοφονίας, ο 45χρονος Γιώργος Ρουπακιάς, ζήτησε προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία του και αναμένεται να περάσει το κατώφλι της εισαγγελίας το πρωί του Σαββάτου.

Οι τρεις υπόλοιποι κατηγορούμενοι της υπόθεσης, η σύζυγος του 45χρονου, η εξαδέλφη της και ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Πειραιά, (σ.σ.: κατηγορούνται για ψευδορκία) αναμένεται να απολογηθούν σήμερα.


(Ο Γιώργος Ρουπακιάς)


(Η σύζυγος του Γ. Ρουπακιά κατά την προσαγωγή της στον εισαγγελέα)


(Η προσαγωγή μίας εμπλεκόμενης στην υπόθεση με την κατηγορία της ψευδορκίας)

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του δράστη, ο ίδιος φέρεται να αρνείται ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, ωστόσο δεν κρύβει ότι διάκειται θετικά στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

Kατά την ανάκρισή της, η σύζυγος του 45χρονου παραδέχθηκε ότι μετέφερε από το σπίτι τους «αντικείμενα που συνδέουν τον δράστη με τη Χρυσή Αυγή».

Επίσης, για παράβαση του νόμου περί όπλων, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο υπεύθυνος της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής του Πειραιά, καθώς από τις έρευνες που έγιναν στους χώρους των γραφείων βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πτυσσόμενο κλομπ.

Τι ισχυρίστηκε ενώπιον του εισαγγελέα

«Επισκεπτόμουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής πέντε έως δέκα φορές τον μήνα. Δεν ήμουν όμως μέλος της. Όταν βγήκα από την καφετέρια και πήγα προς το αυτοκίνητό μου, με περικύκλωσαν πολλά άτομα κι έβγαλα το μαχαίρι, για να αμυνθώ…». Αυτό ισχυρίστηκε ο 45χρονος δράστης της στυγερής δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα. Ο Γιώργος Ρουπακιάς, που διαμένει στη Νίκαια, είναι πατέρας δύο παιδιών. Εργαζόταν στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου ως υπάλληλος σε ιχθυοπωλεία που ανήκαν σε συγγενείς του. Προσφάτως εργαζόταν σε εταιρεία πετρελαιοειδών ως οδηγός βυτιοφόρου που έκανε διανομές σε τουριστικά νησιά.

Σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα, δεν είχε απασχολήσει ποτέ την ΕΛ.ΑΣ. για οποιοδήποτε αδίκημα. Ωστόσο, σύμφωνα με άλλες πηγές, ο 45χρονος είχε και παλαιότερα διαπληκτισμό με τον 34χρονο, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να είχε πρωτοστατήσει σε πρόσφατες επιθέσεις ακροδεξιών στην περιοχή του Κερατσινίου.

Δικαίωση για τον φόνο του γιου του ζητεί ο πατέρας του Παύλου Φύσσα

Ο πατέρας του θύματος«Θέλω ο φονιάς όχι να δικαστεί και να φυλακιστεί, να εκτελεστεί. Αυτό για μένα είναι η δικαίωση» δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο πατέρας του θύματος Παναγιώτης Φύσσας. Επιπλέον, μίλησε για τη στάση της αστυνομίας, που σύμφωνα με μαρτυρίες δεν επενέβη από την αρχή, και για την καθυστέρηση του ΕΚΑΒ. Τέλος, μιλώντας στο MEGA, ο πατέρας του 34χρονου ζήτησε να βρεθεί εκείνος που τηλεφώνησε στον δολοφόνο.

Ήταν το «δεξί χέρι» του γραμματέα της Χ.Α. Νίκαιας

Πρωτοκλασάτο στέλεχος της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια είναι ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο 45χρονος δράστης της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς δήλωσε οπαδός της οργάνωσης και, παρόλο που δεν διαθέτει… κομματική ταυτότητα, εξήγησε κατά την απολογία του στους αστυνομικούς ότι «πήγαινε 5-6 φορές την εβδομάδα στα τοπικά γραφεία της Χ.Α.»!

Η Χρυσή Αυγή έσπευσε να αρνηθεί ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τον 45χρονο. Ωστόσο, όπως καταδεικνύουν οι φωτογραφίες του Γ. Ρουπακιά που φέρνει σήμερα στο φως το «Έθνος», ο δράστης συμμετείχε συχνά στις πρωτοβουλίες της Τ.Ο. Νίκαιας -και όχι μόνο- είτε με εθελοντική αιμοδοσία και διανομή τροφών και ρούχων είτε σε… αθλοπαιδιές στη Νέδα παρέα με άλλα μέλη του κόμματος. Δεν δίσταζε μάλιστα να φωτογραφίζεται με τις σημαίες της Χ.Α. σε κάθε ευκαιρία ή με τους ομοϊδεάτες του κατά τη διάρκεια των διαφόρων εκδηλώσεών της.


(Με τον μπλε κύκλο ο Γιώργος Ρουπακιάς και με τον κόκκινο ο γραμματέας της Χ.Α. Νίκαιας)

Ο Γιώργος Ρουπακιάς γεννήθηκε στην Αθήνα, από γονείς που ήταν μετανάστες στη Γερμανία. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλωσε με τη γιαγιά του και την ετεροθαλή αδελφή του, μακριά από τη μητέρα και τον πατέρα του. Δεν σπούδασε και δεν απέκτησε ιδιαίτερη κατάρτιση. Παντρεύτηκε σχετικά νωρίς με τη σύζυγό του, Μαργαρίτα, και έκαναν δύο παιδιά, μία κόρη και έναν γιο, που σήμερα είναι πάνω από 15 ετών.

Η… στρατολόγηση

Ο Γ. Ρουπακιάς γνώρισε μέλη της Χρυσής Αυγής στην Ιχθυόσκαλα, τα οποία τον στρατολόγησαν. «Έγινε το “δεξί χέρι” της Τοπικής Οργάνωσης Χ.Α. Νίκαιας και σύντομα και η γυναίκα του, που επίσης ασπάζεται την ιδεολογία του κόμματος, έγινε ταμίας στο συγκεκριμένο παράρτημα. Με λίγα λόγια ζούσαν μέσα από την οργάνωση…» αναφέρει στην εφημερίδα άτομο που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα που γίνονται στην περιοχή.

«Τα έκανε όλα για το χαρτζιλίκι»

«Ο Γιώργος έπαιρνε μεροκάματα από τη Χρυσή Αυγή, όπως και άλλα μέλη της οικογένειάς του. Δούλευε στο κυλικείο των γραφείων του κόμματος, όπως και η γυναίκα του, που δούλευε ως καθαρίστρια, αλλά και η κόρη του. Συμμετείχε σε διανομή τροφίμων της Χρυσής Αυγής, αλλά και σε άλλες κινήσεις της τοπικής οργάνωσης και έπαιρνε λίγα χρήματα. Παλιά υποστήριζε άλλο πολιτικό κόμμα και μας έλεγε ότι πήγε στη Χρυσή Αυγή για το χαρτζιλίκι. Ίσως η οικονομική εξάρτηση από την τοπική οργάνωση τον ώθησε να πάει στο σημείο της συμπλοκής. Όμως, είναι αδιανόητο ότι τράβηξε μαχαίρι και σκότωσε τον άτυχο άνθρωπο. Ο Γιώργος μάς έδειχνε πάντα ότι ήθελε να αποφεύγει τους καβγάδες…».

Αυτά ανέφερε στο «Vima.gr» στενός φίλος του Γιώργου Ρουπακιά. Ο 45χρονος δηλώνει «μετανιωμένος και συντετριμμένος» τις τελευταίες ώρες στον χώρο κράτησής του στην Ασφάλεια Αττικής.

Στο Facebook του Χρυσαυγίτη Ρουπακιά: «Αίμα και τιμή Ηλία»…

Με το όνομα Giwrgos RpK εντοπίζεται στο Facebook ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα που -κατά δική του ομολογία- είναι μέλος της Χρυσής Αυγής.

Άλλωστε, η ανάμειξή του με το κόμμα είναι φανερή από τις φωτογραφίες που ο ίδιος έχει βάλει στο προφίλ του στο Facebook.

Στη φωτογραφία προφίλ του απεικονίζεται ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ενώ στις υπόλοιπες φωτογραφίες που ο ίδιος έχει αναρτήσει υπάρχουν εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής, καθώς και ένα πιστόλι. Παράλληλα, έκδηλος είναι και ο θαυμασμός του για τον Ηλία Κασιδιάρη, τον οποίο βλέπουμε σε δύο φωτογραφίες. Μάλιστα, σε μία από αυτές ο Γιώργος Ρουπακιάς έχει σχολιάσει: «Αίμα και τιμή Ηλία»…



Οι φωτογραφίες που έχει αναρτήσει στο προφίλ του:


(Προωθεί μέσω Facebook εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής)


(Ντυμένος Άγιος Βασίλης σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής μόνο για Έλληνες)


(Και δεύτερη φωτογραφία του Ηλία Κασιδιάρη)

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για τη δολοφονία του Π. Φύσσα:

Aυτός είναι ο δολοφόνος, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013, 22:08

Πατέρας Π. Φύσσα: «Θέλω να εκτελεστεί ο φονιάς του γιου μου», Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013, 08:44

Δολοφονία με πολιτικά κίνητρα, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013, 03:24

Βγήκαν τα μαχαίρια, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013, 13:11

O δολοφονημένος Παύλος Φύσσας σε εκπομπή της Ζούγκλας, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013, 16:31

Τα διεθνή μέσα για τη δολοφονία του Π. Φύσσα, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013, 17:39

«Οι ναζιστές της Χ.Α. έχουν στόχο να σκοτώσουν», Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013, 17:04

Πτυσσόμενο κλομπ, taser και φυλλάδια της Χ.Α. στο σπίτι του 45χρονου, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013, 13:01

Έρευνες στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013, 10:22

Αντίο Παύλο, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013, 12:12

Πατέρας 34χρονου: «Χρυσαυγίτες δολοφόνησαν τον γιο μου», Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013, 10:08

Αντιφασιστική συγκέντρωση σε Αμφιάλη και Καμάρα, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013, 05:59

Γυναίκα αστυνομικός συνέλαβε τον δράστη του εγκλήματος στο Κερατσίνι, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013, 11:52

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη-Φλώρα Πέτση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης