Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έγινε η μεταγωγή για την απολογία του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα στην Εισαγγελέα Πειραιά, μαζί με τη σύζυγό του, ένα συγγενικό του πρόσωπο και τον πρόεδρο της τοπικής οργάνωσης της Χ.Α. Πειραιά, που κατηγορούνται για ψευδορκία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από τρίωρη παραμονή στο γραφείο των Ανακριτικών Αρχών, ο Γιώργος Ρουπακιάς ζήτησε και έλαβε τριήμερη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί το προσεχές Σάββατο, για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα.

Οι τρεις υπόλοιποι κατηγορούμενοι της υπόθεσης (σ.σ. κατηγορούνται για ψευδορκία) αναμένεται να απολογηθούν αύριο, Πέμπτη.



ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την δικηγόρο του δράστη, ο ίδιος φέρεται να αρνείται ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, ωστόσο δεν κρύβει ότι διάκειται θετικά στον συγκεκριμένο χώρο. (…)

Kατά την εξέταση, η σύζυγος του 45χρονου παραδέχτηκε ότι μετέφερε από το σπίτι τους «αντικείμενα που συνδέουν τον δράστη με τη Χρυσή Αυγή».

Επίσης, για παράβαση του νόμου περί όπλων, οδηγήθηκε οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα ο υπεύθυνος της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής του Πειραιά, καθώς από τις έρευνες που έγιναν στους χώρους των γραφείων βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πτυσσόμενο γκλομπ. 

Τι ισχυρίστηκε ενώπιον του εισαγγελέα

«Επισκεπτόμουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής πέντε ως δέκα φορές τον μήνα. Δεν ήμουν όμως μέλος της. Όταν βγήκα από την καφετέρια και πήγα προς το αυτοκίνητό μου, με περικύκλωσαν πολλά άτομα κι έβγαλα το μαχαίρι, για να αμυνθώ…».  Αυτό ισχυρίστηκε ο 45χρονος δράστης της στυγερής δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα τα ξημερώματα στο Κερατσίνι. Ο Γιώργος Ρουπακιάς, που διέμενε στη Νίκαια, είναι πατέρας δύο παιδιών. Εργαζόταν στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου ως υπάλληλος σε ιχθυοπωλεία που ανήκαν σε συγγενείς του. Προσφάτως εργαζόταν σε εταιρεία πετρελαιοειδών ως οδηγός βυτιοφόρου που έκανε διανομές σε τουριστικά νησιά.

Σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα, δεν είχε απασχολήσει ποτέ την ΕΛΑΣ για οποιοδήποτε αδίκημα. Ωστόσο, σύμφωνα με άλλες πηγές ο 45χρονος είχε και παλαιότερα διαπληκτισμό με τον 34χρονο, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να είχε πρωτοστατήσει σε πρόσφατες επιθέσεις ακροδεξιών στην περιοχή του Κερατσινίου.


(Ο χρυσαυγίτης Γιώργος Ρουπακιάς)


(Η σύζυγος κατά την προσαγωγή της στον εισαγγελέα)

(Η προσαγωγή μίας εμπλεκόμενης στην υπόθεση με την κατηγορία της ψευδορκίας)

Το χρονικό της δολοφονίας

Ο Παύλος ΦύσσαςΣύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, το μέλος της Χρυσής Αυγής ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά από άτομα που συμμετείχαν στο επεισόδιο, προκειμένου να μεταβεί στην περιοχή και όπως παραδέχτηκε ήταν ο άνθρωπος που μαχαίρωσε δύο φορές (η μία στην καρδιά) τον 34χρονο.

Ο δράστης, πατέρας δύο παιδιών, εργάτης στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου και οδηγός βυτιοφόρου, έφθασε στο σημείο με το αυτοκίνητό του και αφού το στάθμευσε, κατέβηκε, και με ένα μαχαίρι που είχε μαζί του, χτύπησε το θύμα. «Ήταν ζωντανός για 20 λεπτά. Το ασθενοφόρο άργησε να φτάσει στο σημείο. Όσοι συμμετείχαν στη συμπλοκή φορούσαν μαιάνδρους, μαύρες μπλούζες. Αυτή είναι η αλήθεια», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

Ομάδες ΔI.AΣ. που ενεργούσαν περιπολία στην ευρύτερη περιοχή και ενημερώθηκαν από το κέντρο της Άμεσης Δράσης για τη συμπλοκή προσέτρεξαν στο περιστατικό, ωστόσο καθ’ όλη τη διάρκεια της συμπλοκής -σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες- δεν επενέβησαν.

Λίγη ώρα αργότερα, γυναίκα-αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβε τον δράστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία έχει ζητήσει άρση απορρήτου για να διαπιστωθεί αν υπήρξαν τηλεφωνικές συνεννοήσεις μεταξύ των ατόμων που επιτέθηκαν στον 34χρονο, ανάμεσά τους και του δράστη, πριν από το έγκλημα.


(Στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά προσήχθησαν επίσης η σύζυγος του δράστη, η εξαδέλφη της γυναίκας του και ακόμη ένα πρόσωπο που φέρεται να έχει εμπλοκή στη στυγερή δολοφονία)

Το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά έχει μετατραπεί σε φρούριο. Μία διμοιρία των ΜΑΤ και μια κλούβα της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται έξω από την Εισαγγελία, ενώ ομάδες ΔΙ.ΑΣ. περιπολούν στα γύρω στενά.

Οι επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ

«Σύμφωνα με την Αστυνομία, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 60 στο Κερατσίνι βρισκόταν σε εξέλιξη επεισόδια – συμπλοκή μεταξύ δυο ομάδων ατόμων. Στο χώρο συμπλοκής και σε κοντινή απόσταση από το αυτοκίνητο του δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι στιλέτο με ίχνη αίματος. Το θύμα μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ σύμφωνα με τους γιατρούς φέρει δύο τραύματα στο αριστερό ημιθωράκιο».


(To σημείο της αιματηρής συμπλοκής)

Κατά την εξέταση του στη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, ο δράστης ομολόγησε την πράξη του και παραδέχθηκε ότι ανήκει σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, γεγονός που επιβεβαιώνεται σύμφωνα με την Αστυνομία και από τις μαρτυρικές καταθέσεις.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας ηλεκτρικός εκκενωτής teaser όπως κατάθεσε η σύζυγός του. Στο σπίτι είχαν επιπλέον ένα πτυσσόμενο γκλοπ και έντυπο υλικό της Χρυσής Αυγής τα οποία απομάκρυνε μετά το περιστατικό η σύζυγός και αναζητούνται από τη Αστυνομία

Από την Αστυνομία καταζητούνται και άλλα άτομα που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση κατά του 34χρονου.

Κατά τις 10 το πρωί, κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ διεξήγαγαν έρευνες σε σπίτια και σε γραφεία της Χρυσής Αυγής σε Μεσογείων, Νίκαια και σταθμό Λαρίσης για να βρουν στοιχεία που συνδέονται με τη δολοφονία του 34χρονου. Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. στα νέα και στα παλαιά γραφεία της ΧΑ έγιναν παρουσία εισαγγελέα και των βουλευτών της ΧΑ Χρήστου Παππά και Ηλία Παναγιώταρου.

Αντιφασιστική συγκέντρωση στην Αμφιάλη

Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται η αντιφασιστική συγκέντρωση στο σημείο δολοφονίας στην Αμφιάλη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για τη δολοφονία του Π. Φύσσα:

Δολοφονία με πολιτικά κίνητρα, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013, 03:24

Βγήκαν τα μαχαίρια, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013, 13:11

O δολοφονημένος Παύλος Φύσσας σε εκπομπή της Ζούγκλας, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013, 16:31

Τα διεθνή μέσα για τη δολοφονία του Π. Φύσσα, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013, 17:39

«Οι ναζιστές της Χ.Α. έχουν στόχο να σκοτώσουν», Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013, 17:04

Πτυσσόμενο κλομπ, taser και φυλλάδια της Χ.Α. στο σπίτι του 45χρονου, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013, 13:01

Έρευνες στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013, 10:22

Αντίο Παύλο, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013, 12:12

Πατέρας 34χρονου: «Χρυσαυγίτες δολοφόνησαν τον γιο μου», Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013, 10:08

Αντιφασιστική συγκέντρωση σε Αμφιάλη και Καμάρα, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013, 05:59

Γυναίκα αστυνομικός συνέλαβε τον δράστη του εγκλήματος στο Κερατσίνι, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013, 11:52

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης