Δυστυχώς, είναι απολύτως απαραίτητο να ασχοληθούμε εκ νέου με τα έργα και τις ημέρες του «Καλύτερου Δικηγόρου της Ελλάδας», αν και ομολογούμε πως αυτή η ενασχόληση είναι κουραστική και ιδιαίτερα βαρετή.

Ο εφοπλιστής Νίκος Πατέρας ξεκαθάρισε στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο ότι θα καταθέσει μήνυση κατά του εκδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γιάννη Κουρτάκη για το ψευδές και συκοφαντικό δημοσίευμαΠλην, όμως, ο «Δικηγόρος ολόκληρου του Ομίλου», όπως ισχυρίζεται ο ίδιος αναφερόμενος στις επιχειρήσεις του εφοπλιστή Μαρινάκη, εντός του πλαισίου του παραληρηματικού του λόγου, επιχειρεί να διαβάλει όχι μόνον τον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, αλλά και τρίτα πρόσωπα, οπότε τα πράγματα πρέπει να εξηγηθούν, ώστε να μην υπάρχει καμία απολύτως σκιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σας ενημερώσαμε από την Τετάρτη 19 Ιουλίου πως θα επανέλθουμε στο θέμα των SMS του Αλέξη Κούγια προς τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Ιδιαίτερα, δε, σε ένα από αυτά που αφορά στην επίσκεψη του δημοσιογράφου στα γραφεία του εφοπλιστή Νίκου Πατέρα.

Ιδού, λοιπόν, πώς έχει η μικρή αυτή αλλά πικρή, πικρότατη για τον κ. Αλέξη Κούγια ιστορία.

Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος μετέβη στα γραφεία του εφοπλιστή Νίκου Πατέρα προκειμένου να παραχωρήσει ο γνωστός εφοπλιστής συνέντευξη σχετική με το δημοσίευμα της 8ης Ιουλίου στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», όπου αναφέρεται πως ο Νίκος Πατέρας μέσω της εταιρείας ενοικιάσεως αυτοκινήτων, της «Avance», αγόρασε με τη μέθοδο Leasing ένα Nissan τύπου Jeep, στον ανακριτή του Λιμενικού της υπόθεσης NOOR1, υπονοώντας τον ανθυπασπιστή Χριστοφορίδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εφοπλιστής Νίκος Πατέρας ξεκαθάρισε στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο ότι θα καταθέσει μήνυση κατά του εκδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γιάννη Κουρτάκη για το ψευδές και συκοφαντικό δημοσίευμα.

Ανέφερε, επίσης, στον δημοσιογράφο πως ουδέποτε είχε οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή με την εταιρεία «Avance» ή τον ιδιοκτήτη της, τον οποίο δεν γνωρίζει ούτε κατ’ όψιν.

Μάλιστα, ζήτησε γραπτή βεβαίωση από την εν λόγω εταιρεία προκειμένου να τη συμπεριλάβει στη μήνυση που θα κατέθετε άμεσα.

Επισημαίνεται πως ο Γιάννης Κουρτάκης, εκδότης της εφημερίδας «Παραπολιτικά» συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη, έχει καταδικαστεί πρόσφατα, πρωτοδίκως, από τον Νίκο Πατέρα σε τριετή φυλάκιση και έναν χρόνο στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για πλειάδα ψευδών και συκοφαντικών δημοσιευμάτων στο εν λόγω έντυπο την τελευταία διετία.

Φεύγοντας από τα γραφεία του εφοπλιστή Νίκου Πατέρα ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος έλαβε στο κινητό του μήνυμα SMS από τον Αλέξη Κούγια.

Το μήνυμα είναι το ακόλουθο:

Δείτε τώρα την επιστολή που απέστειλε η «Avance» στον εφοπλιστή Νίκο Πατέρα με την οποία παρέχονται όλες οι διαβεβαιώσεις πως μηδέποτε υπήρξε οικονομική συναλλαγή της εταιρείας με τον εφοπλιστή ή κάποια από τις εταιρείες του και πως δεν υφίσταται κανενός είδους γνωριμία, επιχειρηματικού ή κοινωνικού επιπέδου, μεταξύ του ιδιοκτήτη της «Avance» και του εφοπλιστή.

Τα συμπεράσματα δικά σας, αλλά και δικά μας όσον αφορά στη δραστηριότητα του κ. Αλέξη Κούγια, ο οποίος εσχάτως την έχει δει και μυστικός πράκτωρ «000», για να θυμηθούμε και τον μακαρίτη Θανάση Βέγγο.

Όλα τα παραπάνω ενδεχομένως και να είναι διασκεδαστικά για τον αναγνώστη. Ενδεχομένως, διότι στην πραγματικότητα είναι απολύτως θλιβερά. Έχει στηθεί μία γιγαντιαία μηχανή αναπαραγωγής ψευδών ειδήσεων μέσω των ΜΜΕ που ελέγχονται από την πλευρά των πιθανώς εμπλεκομένων στην υπόθεση των τριών τόνων ηρωίνης του NOOR1. Η μηχανή αυτή επιχειρεί να αποπροσανατολίσει και να εστιάσει το ενδιαφέρον σε παράπλευρες υποθέσεις και όχι στην ουσία ή αν θέλετε για να μιλήσουμε τη γλώσσα του λιμανιού, στην… ταμπακιέρα.

Σε αυτήν την τακτική εντάσσεται και η δικαστική έρευνα από το Εφετείο Πειραιά κατόπιν εισαγγελικής αναφοράς του εφοπλιστή Μαρινάκη, η οποία επί της ουσίας στρέφεται κατά της εισαγγελέως Τζίβα που χειρίζεται την υπόθεση NOOR 1 και του ανακριτή του Λιμενικού Χριστοφορίδη αλλά και του δημοσιογράφου που με την έρευνά του έφερε στην επιφάνεια τις αποκαλύψεις του ισοβίτη Γιαννουσάκη, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί εκ νέου η δικαστική έρευνα που είχε ομολογουμένως βαλτώσει.

Η τακτική αυτή στοχεύει στην κατατρομοκράτηση δικαστικών ή άλλων θεσμικών λειτουργών που ασχολούνται με την υπόθεση NOOR1 αλλά και στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Ωστόσο, υπάρχει και ένα άλλο στοιχείο που χαρακτηρίζει αυτήν την τακτική. Κουβέντα για την ουσία. Κουβέντα για τους τρεις τόνους ηρωίνη.

Μπορεί να διασκεδάζουμε όλοι με τα καμώματα του δικηγόρου Αλέξη Κούγια. Η υπόθεση, ωστόσο, είναι πολύ σοβαρή, με εξαιρετικά σημαντικές παράπλευρες συνέπειες στην πολιτική και την κοινωνία, για να εξαντλείται στις σπασμωδικές κινήσεις ενός περιφερόμενου αρλεκίνου.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης