Θύματα ενός τοκογλύφου που δρα εδώ και πολλά χρόνια στο κέντρο της Αθήνας φέρονται να έχουν πέσει ανυποψίαστοι πολίτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρώην εφοριακός – θύμα ονόματι Παρασκευάς Βραχνός κατήγγειλε στην κάμερα της εκπομπής «Ζούγκλα» ότι ο εν λόγω τοκογλύφος, ο οποίος ονομάζεται Νίκος Ροϊδάκης και διατηρεί γραφείο στην Ομόνοια, έχει καταφέρει σε συνεργασία με δικαστές, αστυνομικούς αλλά και ψευδομάρτυρες να βγάλει σε πλειστηριασμό πολλά σπίτια θυμάτων ακόμα και με πλαστογραφία γραμματίων.

Ο κ. Ροϊδάκης μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία παρέδωσαν στην εκπομπή τα θύματά του, εμφανίζεται να έχει πολλές ιδιότητες. Εμφανίζεται ως δικηγόρος, ως άνεργος, ως ανάπηρος και ως… ανεπάγγελτος.

Παράλληλα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το εκκαθαριστικό του καταγγελλόμενου καθώς από το 2002, στον κωδικό 781 (όπου μεταξύ άλλων αναγράφονται και τα ποσά που προέρχονται από τυχερά παίγνια) εμφανίζονται υπέρογκα ποσά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πλαστά γραμμάτια

Οι καταγγέλλοντες εξηγούν ότι ο κ. Ροϊδάκης σκαρφιζόταν πολλές ιδέες προκειμένου να καρπώνεται τις περιουσίες των θυμάτων του. Μία από αυτές είναι η μέθοδος των πλαστών γραμματίων.

Στην περίπτωση δε του καταγγέλλοντα πρώην εφοριακού, ο Νίκος Ροϊδάκης, φέρεται να πλαστογράφησε την υπογραφή της κουνιάδας του και εν συνεχεία να της έβγαλε το σπίτι στον πλειστηριασμό.

«Ο άντρας μου πέθανε από την ταλαιπωρία»

Επιπλέον, για τον Γολγοθά που ανεβαίνει μίλησε στην εκπομπή ακόμη ένα θύμα του κ. Ροϊδάκη.
Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, η οποία δεν επιθυμεί να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία της, ο σύζυγός της έφυγε από την ζωή λόγω της ταλαιπωρίας που τράβηξε από τον καταγγελλόμενο.

Η ιστορία έχει ως εξής. Όπως υποστήριξε, ο γιος της βρήκε μια κοπέλα η οποία ήταν ναρκομανής και την πήγε στο σπίτι του το 1994-95. Για να την βοηθήσει, της έδωσε 40.000 δρχ. Η κοπέλα όμως, σύμφωνα με την καταγγελία, την ίδια μέρα έκλεψε τα χρυσαφικά της καταγγέλλουσας και τα πήγε στον κ. Ροϊδάκη.

Όταν το έμαθαν οι γονείς του παιδιού, πήγαν στον καταγγελλόμενο και ζήτησαν τα κοσμήματα πίσω. Εκείνος αρνήθηκε να δώσει πίσω τα κοσμήματα. Όπως είναι λογικό η οικογένεια κινήθηκε δικαστικά με αποτέλεσμα ο κ. Ροϊδάκης να καταδικαστεί και να αναγκαστεί να καταβάλλει 3 εκατ. δρχ. Μετά από αυτό άρχισε να τους κάνει συνεχώς αγωγές χωρία όμως να κερδίσει καμία.

Τα προβλήματα άρχισαν όταν ο σύζυγος της καταγγέλλουσας βγήκε σε τηλεοπτική εκπομπή και κατήγγειλε τον κ. Ροϊδάκη ως απατεώνα. Ο κ. Ροϊδάκης τους έκανε αγωγές για συκοφαντική δυσφήμιση και κατάφερε να βγάλει σε πλειστηριασμό περιουσιακά τους στοιχεία.

«Η εμπλοκή του πρώην αξιωματικού της ΕΛΑΣ»

Άλλος μάρτυρας ο οποίος φιλοξενήθηκε στο στούντιο της εκπομπής κατήγγειλε ότι στο γραφείο του κ. Ροϊδάκη είχε δει να περνούν κατά καιρούς ο εισαγγελέας κ. Ε. Πατσής αλλά και ο πρώην αξιωματικός της ΕΛΑΣ, κ. Γιάννης Γκογκοζώτος. Ο κ . Γκογκοζώτος σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ. της ΕΕΤΑΑ.

«Εμπλοκή πρώην εισαγγελέα Εφετών»

Αυτό που προκαλεί όμως την μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι μέσα από τις δραστηριότητες του κ. Ροϊδάκη αναδύονται συνεργασίες μεταξύ αυτού και πρώην ανώτατων δικαστικών λειτουργών.

Σύμφωνα με έγγραφα φωτιά τα οποία βρίσκονται στη διάθεση της εκπομπής αλλά και σύμφωνα με τις καταγγελίες των θυμάτων του, ο κ. Ροϊδάκης επηρέαζε τις δίκες στις οποίες κατηγορούνταν και έτσι εξασφάλιζε δικαστικές αποφάσεις που τον ευνοούσαν.

Ενδεικτική είναι η κατάθεση της πρώην αντιεισαγγελέως και νυν εισαγγελέως Αθηνών κυρίας Θεοδώρας Μπότση η οποία αναφέρει πως ο πρώην εισαγγελέας εφετών κ. Ελευθέριος Πατσής της ζήτησε να αποσύρει το κατηγορητήριο του κυρίου Ροϊδάκη και να κάνει απαλλαχτική πρόταση στο συμβούλιο.

Σήμερα, ο πρώην εισαγγελέας κ. Ελευθέριος Πατσής, είναι δημοτικός σύμβουλος στη Σκόπελο.
Μετά τις διώξεις που του ασκήθηκαν κατόπιν της κατάθεσης της εισαγγελέως κυρίας Θεοδώρας Μπότσα, ο πρώην δικαστικός λειτουργός αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά.

Ο κ. Πατσής, μιλώντας στην «Ζούγκλα», υποστήριξε ότι προ τετραετίας απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες που τον βάραιναν ενώ πρόσθεσε ότι δεν είχε προσωπικές επαφές με τον κ. Ροϊδάκη.

Η απάντηση του κ. Ροϊδάκη

Η δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής, στα πλαίσια του ρεπορτάζ, επικοινώνησε με τον κ. Ροϊδάκη και όπως είναι φυσικό του ανέφερε τον λόγο της επικοινωνίας. Η απάντηση του κ. Ροϊδάκη ωστόσο καταδεικνύει το ήθος του και τη διάθεση του να αποκαταστήσει τα όσα εις βάρος του καταγγέλλονται.

Ειδικότερα, όταν ζητήθηκε στον καταγγελλόμενο να σχολιάσει τις καταγγελίες των φερόμενων ως θυμάτων του, εκείνος απάντησε στα… μου.

Απάντηση πρώην αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. περί εμπλοκής του σε κύκλωμα τοκογλυφίας

Απάντηση για την εμπλοκή του ονόματός του σε κύκλωμα τοκογλυφίας, το οποίο παρουσίασε η τηλεοπτική εκπομπή «Ζούγκλα», έδωσε την Παρασκευή ο πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., Ιωάννης Γκογκοζώτος.

Παρατίθεται αυτούσια η απάντηση του κου Γκογκοζώτου

Κύριοι,

Eυρισκόμενος εκτός Αθηνών, πληροφορήθηκα ότι στην χθεσινή σας τηλεοπτική εκπομπή και στη σημερινή σας ιστοσελίδα, με την ηλεκτρονική διεύθυνση www.zougla.gr, έγινε αναφορά του ονόματός μου, σε σχέση με το κύριο Ροϊδάκη Νικόλαο, ότι δήθεν επισκεπτόμουν το γραφείο του, κάνοντας λόγο για εμπλοκή μου σε υπόθεση “τοκογλυφίας με άρωμα παραδικαστικού”, δεδομένου του ότι τον τίτλο αυτό φέρει το αναρτημένο δημοσίευμά σας στη σχετική ιστοσελίδα.

Επειδή και μόνο η αναφορά αυτή θίγει βάναυσα την τιμή και την υπόληψή μου, είναι άκρως προσβλητική για το πρόσωπό μου, ως πολίτου, δημόσιου λειτουργού επί 50 έτη, οικογενειάρχη και ανθρώπου ο οποίος σέβεται τη νομιμότητα και τις δικαιικές αρχές της πολιτείας μας, σας ενημερώνω τα εξής: Με τον ανωτέρω ουδεμία είχα ή έχω σχέση σε οποιοδήποτε επίπεδο της κοινωνικής μου δραστηριότητας, πέραν του ότι υπήρξα υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, εκλεγής και ενδεχομένως κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας ο Ροϊδάκης να υπήρξε ένας από τους χιλιάδες ψηφοφόρους μου και η γνωριμία μας ήταν εντελώς τυπική.

Δεν ανέχομαι οποιαδήποτε σπίλωση του ονόματός μου, διότι ουδεμία σχέση είχα ή έχω με τις δραστηριότητες του κ. Ροϊδάκη και ως εκ τούτου θεωρώ αυτονόητο ότι θα προβείτε άμεσα στην αποκατάσταση της αλήθειας.

Θέλω να σας ενημερώσω ότι από την Ελληνική Αστυνομία έχω αποστρατευθεί εδώ και 18 χρόνια και σε όλη μου τη ζωή υπηρέτησα τη νομιμότητα και μόνο.

Ιωάννης Γκογκοζώτος
Αντιστράτηγος ΕΑ – Δικηγόρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης