Ένταση επικράτησε το βράδυ της Δευτέρας, μεταξύ εργαζομένων της ΕΡΤ, μέλη της ΠΟΣΠΕΡΤ, της ΣΠΙΘΑΣ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δυνάμεων της αστυνομίας, μετά από συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο εκπομπής σήματος της ΕΡΤ στον Υμηττό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των περίπου 50 ατόμων, το σήμα της ΝΕΤ άρχισε να μεταδίδεται αναλογικά στην Αττική στο κανάλι 21 μετά από ενέργειες αλληλλέγγυων πολιτών που κατάφεραν έστω και για λίγο να «σηκώσουν» τον πομπό. Λίγη ώρα μετά την εκπομπή σήματος, στο σημείο κατέφθασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Ακολούθησε ένταση κατά τη διάρκεια της οποίας έγιναν 8 προσαγωγές.

Όλοι μεταφέρθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Ανάμεσά τους μέλη της ΣΠΙΘΑΣ και μία δημοσιογράφος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

To zougla.gr κατάφερε να επικοινωνήσει με έναν από τους πολίτες που έλαβαν μέρος στη συγκέντρωση και ήταν παρών στα επεισόδια, ο οποίος αφηγείται το πώς κλιμακώθηκε η ένταση και πώς οι άνδρες των ΜΑΤ προχώρησαν σε συλλήψεις…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

H στιγμή της σύλληψης:


((Πηγή video: Βασίλης Νούσης)

Συγκέντρωση συμπαράστασης στη ΓΑΔΑ

Έξω από τη ΓΑΔΑ βρίσκονται ήδη περί τους 30 πολίτες που συμπαρίστανται στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ. Aνάμεσά τους, βρίσκονται ο Πρόεδρος του ΔΣΑ κ. Δ. Αδαμόπουλος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Από το κτίριο της ΓΑΔΑ όπου προσήχθησαν 10 άτομα, μίλησε στο zougla.gr ο εκπρόσωπος των Εργαζομένων της ΕΡΤ,  Νίκος Τσιμπίδας…

Καταγγελία μελών της ΣΠΙΘΑΣ για αστυνομικό:

(Πηγή video: Βασίλης Νούσης)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης