Σκηνές απείρου κάλους εκτυλίχθηκαν εν τω μέσω της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, στην κεντρική πλατεία Χίου, κατά του ενδεχόμενου κατάργησης του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά, με πρωταγωνιστές τον βουλευτή της ΝΔ Ν. Μηταράκη και μερίδας διαδηλωτών.

Ο κ. Μηταράκης απαίτησε να μιλήσει κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, ενώ ο Γ. Αμαζής από την οργανωτική επιτροπή αρνήθηκε να του δώσει το μικρόφωνο με τον ισχυρισμό ότι χαιρετισμοί από τους βουλευτές δεν περιλαμβάνονταν στο πρόγραμμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φραστική αντιπαράθεση ακολούθησε με μερίδα των διαδηλωτών να καταφέρονται κατά του Ν. Μηταράκη για την υπογραφή του μνημονίου και για την οικονομική πολιτική που ακολουθήθηκε τα τελευταία χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για στραγγαλισμό της δημοκρατίας μίλησε ο βουλευτής καταγγέλλοντας όλους όσους του αρνούνταν το λόγο. Η ένταση έφτασε στο απόγειο της, υποστηρικτές και των δυο πλευρών είχαν δραστικές αντεγκλήσεις και αντιπαραθέσεις, παραλίγο να έρθουν και στα χέρια, για να δοθεί τελικά ο λόγος στον κ. Μηταράκη.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησε η ΑΔΕΔΥ και μέρος των διαδηλωτών ενώ ο Κ. Μηταράκης δεσμεύθηκε ότι δε θα ψηφίσει την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή στα νησιά.

Πηγή: politischios.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης