Εξαρθρώθηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε υποθέσεις σύνταξης πλαστών διαθηκών και παράνομης ιδιοποίησης περιουσιακών στοιχείων ανθρώπων που είχαν πεθάνει.

Συνελήφθησαν τρεις άνδρες (ηλικίας 22, 23 και 26 ετών) και τρεις γυναίκες (48, 57 και 72 ετών), μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός, ενώ έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται ακόμη ένα μέλος της οργάνωσης, βρετανικής υπηκοότητας. Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απάτες, πλαστογραφίες και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Όπως προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας, τέσσερις εκ των συλληφθέντων είναι συγγενείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Από την πολυετή δράση της σπείρας, τουλάχιστον από το 2000, τα μέλη της επωφελούμενα από τα περιουσιακά στοιχεία, κινητά και ακίνητα, αποκόμισαν χρηματικά ποσά που ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ. Παράλληλα, αποστέρησαν από το ελληνικό Δημόσιο το νόμιμο δικαίωμά του να διεκδικήσει την κινητή και ακίνητη περιουσία των θανόντων. Όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα, σε τουλάχιστον 19 περιπτώσεις είχαν συντάξει πλαστές ιδιόχειρες διαθήκες, με αποτέλεσμα να ιδιοποιηθούν παράνομα 21 ακίνητα σε Αττική, Ιωάννινα και Καβάλα.

Με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο αστυνομικός, ο οποίος υπηρετεί στα ΜΑΤ, τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διετάχθη εις βάρος του ένορκη διοικητική εξέταση.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες των συλληφθέντων στην Αττική, όπου βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • πληθώρα προσωπικών εγγράφων, πιστοποιητικών, πράξεις αποδοχής κληρονομιάς, που σχετίζονται με την υπόθεση
  • ειδικό χαρτί (ριζόχαρτο) που χρησιμοποιείται για τις πλαστογραφήσεις
  • χρηματικό ποσό ύψους 47.748 ευρώ
  • 13 βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων
  • πληθώρα εγγράφων που αφορούν σε μεταφορά χρηματικών ποσών μέσω εταιρείας ταχυπληρωμών
  • πέντε πιστωτικές – χρεωστικές κάρτες
  • ένα μπλοκ αποδείξεων πληρωμής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση στον ανακριτή για κύρια ανάκριση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης