Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Ερωτήματα που ζητούν άμεσα απαντήσεις από θεσμικά και στρατιωτικά χείλη εγείρονται μετά τον θάνατο του 22χρονο φαντάρου, Νικήτα Λιθάρη, ο οποίος έχασε την ζωή του από πνευμονία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και αυτό γιατί οι καταγγελίες που φτάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία από οπλίτες είναι ιδιαιτέρως σοβαρές, καθώς κάνουν λόγο για πρωτοφανή αδιαφορία από τα στελέχη του ΚΕΕΜ Σπάρτης όπου υπηρετούσε ο νεαρός στρατιώτης.

Όπως αναφέρουν πρόσωπα που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, ο άτυχος νέος παραπονιόταν για τουλάχιστον 10 ημέρες ότι δεν αισθανόταν καλά, χωρίς όμως αυτό να συγκινήσει, όπως φαίνεται, τη διοίκηση του στρατοπέδου η οποία, αρχικά, αρνούνταν να του δώσει παραπεμπτικό.

Μάλιστα, άτομα που τον γνώριζαν αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα, η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί τόσο που είχε φτάσει στο σημείο να χρειάζεται μισή ώρα για να διανύσει την απόσταση από τους κοιτώνες στα ιατρεία, που απέχουν πέντε λεπτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον έστειλαν στο νοσοκομείο με… ΚΤΕΛ

Παράλληλα, σοκ προκαλούν οι καταγγελίες φαντάρων στο diktiospartakos, οι οποίοι τονίζουν ότι όταν η διοίκηση του ΚΕΕΜ Σπάρτης και οι Υγειονομικές αρχές της μονάδας αποφάσισαν ότι ο 22χρονος θα πρέπει να μεταφερθεί στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο αντί να τον στείλουν με ασθενοφόρο και συνοδεία, τον έστειλαν με… ΚΤΕΛ!

Αν οι παραπάνω καταγγελίες ισχύουν, το ερώτημα που προκύπτει είναι εύλογο: Πως είναι δυνατόν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΣ, «ο Στρατιώτης (ΠΖ) Λ.Ν. ετών 22, ο οποίος βρισκόταν νοσηλευόμενος από τις 13 Μαρτίου 2015 στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών και απεβίωσε λόγω κεραυνοβόλου νεκρωτικής πνευμονίας – πολυοργανικής ανεπάρκειας», να μεταφέρεται με ΚΤΕΛ από το ΚΕΕΜ Σπάρτης, ενώ η κατάσταση της υγείας του ήταν τόσο κρίσιμη;

Το τελευταίο αντίο

Σήμερα είπαν το τελευταίο αντίο στον 22χρονο οι συγγενείς και οι φίλοι του στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου στα Καμίνια.

Στεφάνια έστειλαν ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο αρχηγός του ΓΕΣ, ο αναπληρωτής υπουργός εθνικής άμυνας Κώστας Ήσυχος, ο Δήμος Πειραιά και η Δ’ Δημοτική Κοινότητα.

Νικήτα καλό ταξίδι…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης