Σαφείς προειδοποιήσεις προς τη Σεούλ απηύθυνε την Πέμπτη η Πιονκγιάνκ, μια ημέρα μετά τις εκδηλώσεις μνήμης των θυμάτων από τον βομβαρδισμό ενός νησιού το 2010 από στρατιωτικές δυνάμεις της Β. Κορέας, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Σε ανακοίνωσή του το Ανώτατο Διοικητήριο Στρατού της ασιατικής χώρας ξεκαθάρισε ότι θα δημιουργήσει μια «θάλασσα φωτιάς» στη Ν. Κορέα στην περίπτωση που υπάρξει οποιαδήποτε πρόκληση.

Στις 23 Νοεμβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε βομβαρδισμός του νησιού Γεοπγεόνγκ στην Κίτρινη Θάλασσα, ο οποίος προκάλεσε τον θάνατο δύο στρατιωτών και δύο πολιτών. Το συγκεκριμένο περιστατικό προκάλεσε νέα επιδείνωση στις διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών καθώς λίγους μήνες νωρίτερα είχε βυθιστεί ένα πολεμικό πλοίο της Ν. Κορέας στην ίδια περιοχή, με τη Σεούλ να κατηγορεί ευθέως την Πιονκγιάνκ για προβοκάτσια. Εκείνη την ημέρα είχαν χάσει τη ζωή τους 46 ναύτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν από τρεις ημέρες πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις μνήμης των θυμάτων της επίθεσης ενώ παράλληλα έγιναν στρατιωτικές ασκήσεις πολύ κοντά στα σύνορα των δύο χωρών.

«Οι επετειακές ασκήσεις της Ν. Κορέας αποτελούν πρόβα πολέμου. Οι στρατιωτικές μας δυνάμεις είναι έτοιμες για μια αποφασιστική μάχη απέναντι σε αυτές τις προκλήσεις. Αν τολμήσει να θίξει εκ νέου την αξιοπρέπεια του λαού μας και ρίξει έστω και μια σφαίρα στον θαλάσσιο, χερσαίο ή εναέριο χώρο μας, τότε μια “θάλασσα φωτιάς” θα ξεχυθεί επάνω στους προδότες», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση από το υπουργείο Άμυνας της Ν. Κορέας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Εκδηλώσεις μνήμης στη Ν. Κορέα, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011, 07:18

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης