Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλοί τραυματίες, στις 2:20 τοπική ώρα, έξω από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας  στο Νότιο Κένσινγκτον στα δυτικά του Λονδίνου . Το αυτοκίνητο ανέβηκε πάνω στο πεζοδρόμιο και παρέσυρε τους ανθρώπους. 

Η ανακοίνωση της αστυνομίας του Λονδίνου

Το περιστατικό κατά το οποίο ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς σήμερα κοντά στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου είναι ένα τροχαίο ατύχημα και δεν αντιμετωπίζεται από τις αρχές ως ένα «περιστατικό που σχετίζεται με την τρομοκρατία» έγινε γνωστό από τη Σκότλαντ Γιαρντ στο Twitter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εννέα από τα έντεκα άτομα που τραυματίστηκαν σημειώνεται πως διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της βρετανικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας ασθενοφόρων. Οι περισσότεροι έφεραν τραύματα στα πόδια και το κεφάλι. Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται εάν κάποιο από τα θύματα βρίσκεται σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση.

«Στείλαμε μεγάλο αριθμό δυνάμεων στην περιοχή, μεταξύ αυτών την ομάδα επέμβασης σε επικίνδυνες συνθήκες, ασθενοφόρα και διασώστες άμεσης επέμβασης» δήλωσε ο Πίτερ Μακένα, αναπληρωτής διευθυντής των επιχειρήσεων, σε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε.

«Είχαμε στενή συνεργασία με τα μέλη των άλλων υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών στο σημείο με κύριο μέλημά μας να μεταφέρουμε τους ανθρώπους σε ασφαλείς χώρους και να διασφαλίσουμε ότι έλαβαν την ιατρική βοήθεια που χρειάζονταν όσο το δυνατόν συντομότερα» επισημαίνει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μεταδίδουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, για το περιστατικό συνελήφθη ένας άνδρας. 

Φωτογραφία από τη σύλληψη του άνδρα:

Video από το σημείο:

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, από την πλευρά του,  ανακοίνωσε ότι ένα σοβαρό περιστατικό συνέβη έξω από τους χώρους του, και για τον λόγο αυτό συνεργάζεται με την αστυνομία.

Όπως μετέδωσε το BBC τα μέτρα ασφάλειας ενισχύονται στην περιοχή γύρω από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, ενώ φτάνουν συνεχώς περιπολικά της αστυνομίας και ασθενοφόρα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο ήταν ένα μαύρο Toyota Prius και πιθανόν να πρόκειται για ταξί. 

Ένας άντρας που μίλησε στο BBC, περιέγραψε με κάθε λέπτομερεια τα όσα έζησε και χαρακτηριστικά τόνισε:

«Ακούσαμε δυνατούς ήχους, σαν να έπεφταν πυροβολισμοί. Ξαφνικά, βλέπουμε ένα αυτοκίνητο να έρχεται προς το μέρος μας. Αρχίσαμε να τρέχουμε προς κάθε κατεύθυνση. Ο φίλος μου από τον τρόμο του ”βούτηξε” στο έδαφος και τραυμάτισε σοβαρά τα χέρια του».

Ο μάρτυρας θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του. Η αστυνομία του Λονδίνου ανέφερε ότι το γεγονός δεν αντιμετωπίζεται προς το παρόν ως τρομοκρατική επίθεση

Ένας άλλος μάρτυρας, ο Maxim, μίλησε στο SkyNews και ανέφερε: «Μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου επικράτησε στην περιοχή ο απόλυτος πανικός. Άνθρωποι ούρλιαζαν, έτρεχαν να σωθούν, πανικόβλητοι. Προσωπικά, είδα τις Αρχές να κρατούν στο έδαφος τον δράστη και στη συνέχεια η περιοχή αποκλείστηκε για τις σχετικές έρευνες».

«Περπατούσαμε πολύ κοντά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Ακούσαμε δυνατούς ήχους, σαν πυροβολισμούς, και πανικοβληθήκαμε. Στη συνέχεια, είδαμε έναν άντρα στο έδαφος, να έχει συλληφθεί από τις Αρχές. Πλήθος κόσμου, που ήταν συγκεντρωμένοι στο σημείο, προσπαθούσαν να καταλάβουν τι έχει συμβεί. Όλοι μας είχαμε σταθεί σε μια άκρη του δρόμου και παρακολουθούσαμε τις εξελίξεις» περιγράφεται σε άλλη μαρτυρία.

Αίσθηση έχει προκαλεί η μαρτυρία της Κέιτι Κρέιν, που έβγαινε από το μουσείο, την ώρα που η αστυνομία είχε συλλάβει τον οδηγό του οχήματος και του περνούσε χειροπέδες και είπε στους δημοσιογράφους: «Έδειχνε πραγματικά υπερήφανος για τον εαυτό του. Γελούσε».

«Βρισκόμουν κοντά στον σταθμό του μετρό του Νοτίου Κένσινγκτον, υπήρχαν πολλοί αστυνομικοί. Κατόπιν, ξαφνικά, ένας αστυνομικός φώναξε στον κόσμο να τρέξει μακριά. Όλοι άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι, πολλοί φώναζαν» περιέγραψε ο Λέοναρντ, ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Μια εκπρόσωπος τύπου των δυνάμεων ασφαλείας του Λονδίνου είπε ότι στελέχη της αντιτρομοκρατικής μονάδας αξιολογούν το περιστατικό, χωρίς προς το παρόν να έχουν καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα σχετικά με τις συνθήκες. Νωρίτερα, εκπρόσωπος τύπου είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι το περιστατικό δεν αντιμετωπίζεται προς το παρόν ως τρομοκρατικό.

Όπως μετέδωσε το Reuters ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή.

Δημοσιογράφος του BBC που βρίσκεται στο σημείο είπε ότι είδε ένα αυτοκίνητο σταματημένο διαγωνίως στον δρόμο, περικυκλωμένο από πλήθος ανθρώπων και έναν ή δύο ανθρώπους στο έδαφος. Σύμφωνα με την ίδια, αστυνομικοί της είπαν ότι τα τραύματά τους φαίνονται ήσσονος σημασίας.

Το βρετανικό δίκτυο Sky News μετέδωσε ότι η πρωθυπουργός της χώρας Τερέζα Μέι ενημερώθηκε για το συμβάν και παρακολουθεί την εξέλιξη των ερευνών.

(Το σημείο όπου συνέβη το περιστατικό στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου)
 
Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι το όχημα έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω στους πολίτες.
«Ακούσαμε ένα φρικτό ήχο και τη μηχανή ενός αυτοκινήτου. Όλοι άρχισαν να τρέχουν προς τα μέσα ουρλιάζοντας», είπε ένας από αυτούς.

«Εμείς τρέχαμε προς τα μέσα, και όλοι μας ακολουθούσαν, την ώρα που οι υπάλληλοι της ασφάλειας έβγαιναν προς τα έξω για να κλείσουν την είσοδο. Επικράτησε χάος μέχρι να φτάσει η αστυνομία» συνέχισε ο ίδιος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης