Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 70 έχουν τραυματιστεί, ενώ πολλοί αγνοούνται, μετά από την έκρηξη που ισοπέδωσε δύο πολυκατοικίες στο Ανατολικό Χάρλεμ της Νέας Υόρκης. Μεταξύ των αγνοουμένων είναι και ο Έλληνας Ανδρέας Παναγόπουλος, του οποίου η τύχη αγνοείται από χθες.

Νωρίς το πρωί το πρωί της Πέμπτης (μετά τα μεσάνυχτα-τοπική ώρα), πληροφορίες από το φιλικό του περιβάλλον τον ήθελαν να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης. Η σύζυγός του Lisbeth Perez είχε πράγματι μεταβεί σε νοσοκομείο όταν πληροφορήθηκε ότι ο 42χρονος νοσηλευόταν εκεί, αλλά μετά από αρκετή ώρα την ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει τραυματίας με το συγκεκριμένο όνομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συγγενείς και φίλοι του Έλληνα επιχειρηματία και μουσικού Ανδρέα Παναγόπουλου είχαν δηλώσει εξ αρχής ότι βρισκόταν στο διαμέρισμα την ώρα της έκρηξης. Πρόσφατα είχε ξεκινήσει να εργάζεται από το σπίτι όπου διέμενε για την δημιουργία ενός internet project που ήθελε σύντομα να ολοκληρώσει.

Ο 42χρονος Ανδρέας Παναγόπουλος

Ο 42χρονος Ανδρέας έμενε στο 2ο όροφο του συγκεκριμένου κτηρίου για περισσότερα από 10 χρόνια με τη γυναίκα του Lisbeth Perez, η οποία είχε φύγει νωρίς το πρωί για την δουλεία της. Μισή ώρα πριν την έκρηξη μίλησαν στο τηλέφωνο και ο Ανδρέας της είπε ότι ήταν στο σπίτι τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ότι δεν υπάρχει κανένα σημάδι του Ανδρέα Παναγόπουλου σε κανένα από τα τρία νοσοκομεία της περιοχής, αφήνει την οικογένειά και τους οικείους του να ψάχνουν ελπίζοντας να βρεθεί ζωντανός.

«Δεν ξέρουμε ακόμα τίποτα, δυστυχώς κανένας δεν έχει νέα του και η αναζήτηση στα νοσοκομεία δεν έχει φέρει κάποιο αποτέλεσμα. Συνεχίζουμε την αναζήτηση στα νοσοκομεία» είχε δηλώσει ο Ευάγγελος Άλκιμος από τη Νέα Υόρκη, στενός φίλος του Ανδρέα που έτυχε και εκείνος να μείνει, για μικρό διάστημα, στο συγκεκριμένο κτήριο που κατέρρευσε, σε διαμέρισμα κάτω από του Παναγόπουλου. «Με φιλοξένησε στο σπίτι του για λίγες μέρες, έπειτα μετακόμισα στο διαμέρισμα ακριβώς από κάτω αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα βρήκα κάποιο άλλο σε καλύτερη περιοχή και έφυγα» δήλωσε στο Greek Reporter ο Ευάγγελος Άλκιμος.

Επίσης, υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες πως μεταξύ των εννέα αγνοουμένων υπάρχουν ακόμη δύο Έλληνες, των οποίων όμως τα ονόματα δεν έχουν γίνει γνωστά.

Το zougla.gr από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε με Έλληνες αυτόπτες μάρτυρες της έκρηξης, οι οποίοι είπαν ότι ένας ένοικος είναι Έλληνας.

Θυμηθείτε τι δήλωσε χθες ο Δημήτρης Αλεξίου:

Από τις πρώτες πληροφορίες τα αίτια της ξαφνικής έκρηξης οφείλονται σε διαρροή γκαζιού. Ένας ένοικος κάλεσε την εταιρεία παροχής αερίου Consolidated Edison στις 9.13 το πρωί της Τετάρτης και ανέφερε εκτεταμένη μυρωδιά γκαζιού στην περιοχή γύρω από τα δυο κτήρια της 116ης οδού και Park Avenue στο Μανχάταν. Ωστόσο, η υπηρεσία δεν πρόλαβε να φτάσει εγκαίρως.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης