Τέλος δεν έχει η παρουσίαση νέων στοιχείων αναφορικά με τους επιβάτες, που βρίσκονταν μέσα στο αεροσκάφος Boeing 777, το οποίο συνετρίβη στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια οικογένεια, η οποία δεν ταξίδεψε ποτέ στη μοιραία πτήση MH17 λόγω… πληρότητας του αεροσκάφους, ένας Βρετανός αξιωματούχος στον Τύπο, ο οποίος εργαζόταν για τον ΠΟΥ, ένας γιατρός πρωτοπόρος στις έρευνες για το AIDS, μια καλόγρια της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας από την Αυστραλία και 80 παιδιά βρίσκονταν μεταξύ των 298 επιβατών του αεροπλάνου των Μαλαισιανών αερογραμμών.

Σύμφωνα με τις περισσότερες ενδείξεις, το αεροσκάφος επλήγη από πύραυλο εδάφους-αέρος, ενώ πετούσε πάνω από τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας και λίγο πριν εισέλθει σε ρωσικό έδαφος. Η υπόθεση έχει προκαλέσει παγκόσμιο σοκ, ενώ έντονη είναι η αγανάκτηση συγγενών των θυμάτων, μόλις έγινε γνωστό πως η αεροπορική εταιρεία επέλεξε τη συντομότερη οδό για το ταξίδι στην Κουάλα Λουμπούρ παρά τις σαφείς προειδοποιήσεις της ευρωπαϊκής υπηρεσίας, που είναι αρμόδια για τον συντονισμό των πτήσεων στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο (Eurocontrol), σχετικά με την επικινδυνότητα στο συγκεκριμένο γεωγραφικό τμήμα της Ευρώπης.

Μεταξύ των θυμάτων είναι 9 Βρετανοί, 173 Ολλανδοί και 27 Αυστραλοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γλίτωσαν τον θάνατο λόγω… πληρότητας του μοιραίου Boeing

Η οικογένεια Σιμ, με καταγωγή από τη Σκωτία, κατάφερε να ξεγελάσει τον θάνατο, καθώς γλίτωσε στο παρά… ένα την επιβίβασή τους στη μοιραία πτήση MH17 των Μαλαισιανών αερογραμμών.

Ο Μπάρι και η Ίζζυ Σιμ είχαν σχεδιάσει να ταξιδέψουν από το Άμστερνταμ στην Κουάλα Λουμπούρ με το νεογέννητο παιδί τους, ωστόσο το προσωπικό του αεροδρομίου «Schiphol» δεν τους άφησε να πετάξουν με το συγκεκριμένο αεροπλάνο, καθώς δεν υπήρχαν κενές θέσεις.

Η Ίζζυ Σιμ πίστεψε ότι η ίδια και η οικογένειά της πρέπει να σώθηκαν από κάποιο θαύμα, καθώς τελικά ταξίδεψαν με άλλη πτήση, ενώ με έκπληξή τους έμαθαν στη συνέχεια το νέο της κατάρριψης του Boeing 777 στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.

Η ίδια ανέφερε πως αισθάνθηκε ότι υπήρχε κάποιος ο οποίος τους προστάτευε και τους είπε:

«Δεν πρέπει να ταξιδέψετε με αυτό το αεροσκάφος».

Έχασε συγγενείς της στις δύο μοιραίες πτήσεις των Μαλαισιανών αερογραμμών

Εν τω μεταξύ, τον γύρο του Διαδικτύου κάνει η ανατριχιαστική ιστορία μιας γυναίκας η οποία έχασε τον αδελφό της στην αεροπορική τραγωδία των μαλαισιανών αερογραμμών της πτήσης MH370 που εξαφανίστηκε τον Μάρτιο του 2014 και έμαθε στη συνέχεια ότι ένας ακόμα συγγενής της χάθηκε στη μοιραία πτήση πάνω από το ουκρανικό έδαφος.

Μόλις την Παρασκευή, η Kaylene Mann ανακάλυψε ότι η θετή της κόρη βρισκόταν ανάμεσα στους 298 επιβάτες, που σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή του μοιραίου αεροσκάφους Boeing της πτήσης MH17. Το σοκ ήταν τεράστιο, με τον αδελφό της Ροντ Μπάροους να δηλώνει:

«Το γεγονός αυτό μας έκανε να θυμηθούμε και ξαναζήσουμε τη μεγαλύτερη τραγωδία … νιώθουμε σαν να μας ξερίζωσαν και πάλι την καρδιά».

Η οικογένεια της Kaylene Mann έχει υποφέρει αρκετά και προσπαθεί να κατανοήσει τον λόγο για τον οποίο έχει αντιμετωπίσει δύο φορές μια τέτοια φρικτή απώλεια με την ίδια μάλιστα αεροπορική εταιρεία.

Ποιοι ήταν οι επιβάτες του μοιραίου Boeing

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, Βρετανός αξιωματούχος του ΟΗΕ, πρωτοπόροι στις έρευνες για το AIDS, καλόγρια της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας από την Αυστραλία και 80 παιδιά ήταν μεταξύ των 298 θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους όταν το επιβατικό αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών κατερρίφθη πάνω από το έδαφος της Ουκρανίας λίγο πριν εισέλθει στον εναέριο χώρο της Ρωσίας.

Περίπου 100 γιατροί, ερευνητές και ακτιβιστές, ειδικοί σε θέματα AIDS, βρίσκονταν καθ’ οδόν προς τη Διεθνή Σύνοδο για το AIDS που διεξάγεται την Κυριακή στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. 

Ο Γκλεν Τόμας από το Μπλάκπουλ ήταν επίσης στο μοιραίο αεροσκάφος. Ο 49χρονος ήταν υπεύθυνος επικοινωνίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας των Ηνωμένων Εθνών και είχε εργαστεί στο παρελθόν ως δημοσιογράφος για το BBC.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν και ένας παππούς που ταξίδευε με τα τρία του εγγόνια, ηλικίας μεταξύ 8 και 12 ετών. Ο Νικ Νόρις από το Περθ της Αυστραλίας πετούσε με τα εγγόνια του, τον Μο, 12 ετών, την Εύη, 10 ετών, και τον Ότις Μάσλιν, 8 ετών. Όλη η οικογένεια ήταν σε διακοπές και οι γονείς των παιδιών είχαν παραμείνει στο Άμστερνταμ για λίγες επιπλέον ημέρες, αλλά ο κ. Νόρις θέλησε να επιστρέψει με τα εγγόνια του στην Αυστραλία για να μην απουσιάσουν από το σχολείο τους, όπως μετέδωσαν οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς της Αυστραλίας.

Δύο οπαδοί της Νιουκάστλ φέρονται να ήταν επίσης μεταξύ των Βρετανών που σκοτώθηκαν στο αεροπορικό δυστύχημα. Ιστοσελίδα για την ποδοσφαιρική ομάδα αναφέρει ότι δύο άνθρωποι επέβαιναν στο μοιραίο Boeing με τελικό προορισμό τους τη Νέα Ζηλανδία, όπου θα παίξει η ομάδα.

Ένας από τους δύο οπαδούς πιστεύεται ότι ήταν ο Τζον Άλντερ, ο οποίος ήταν 60 ετών. Ο πιστός υποστηρικτής ήταν γνωστός στους άλλους οπαδούς ως «ο εργολάβος», εξαιτίας της παράδοσης να φορά κοστούμι σε κάθε παιχνίδι. Πιστεύεται ότι είχε χάσει μόνο έναν αγώνα από το 1973, αφότου άρχισε να παρακολουθεί και να ακολουθεί την ομάδα σε όλο τον κόσμο για τα παιχνίδια της. Ο 60χρονος ταξίδευε μαζί με έναν 28χρονο οπαδό, που πιστεύεται ότι είναι ο Λάιαμ Σουίνεϊ από το Νιουκάστλ.

Ένας κτηματομεσίτης από την Βικτόρια της Αυστραλίας και η σύζυγός του, ένας σύμβουλος επιχειρήσεων από το Περθ, ένας φοιτητής από τη Μελβούρνη είναι επίσης μεταξύ των θυμάτων του Boeing 777 που καταρρίφθηκε στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας.

Ρίτσαρντ Μέιν: Σπούδαζε Φυσική και Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο του Λιντς

Συγγενής δείχνει φωτογραφίες συγγενών που χάθηκαν στη μοιραία πτήση

Ο Τζον Πώλισσεν, η συζυγός του Γιούλι Χαστίνι και τα δυο τους παιδιά, ο 5χρονος Μάρτιν Αρτζούνα Πώλισσεν και ο 3χρονος Σρι Πώλισσεν

Ο Μο Μάσλιν (12 ετών), ο αδελφός του Ότις (8 ετών) και η αδελφή τους Ίβη Μάσλιν (10 ετών)

Η Ίβη Μάσλιν από την Αυστραλία, ο παππούς της Νικ Νόρις και ο αδελφός της, Μο Μάσλιν

Ο φοιτητής Μπεν Πόκοκ

Ο Βρετανός Γκλεν Τόμας, υπεύθυνος Τύπου στον Π.Ο.Υ.

Ο Τζον Άλντερ και ο Λίαμ Σουίνι, φίλαθλοι της Νιούκαστλ, ταξίδευαν στη Νέα Ζηλανδία για να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα

Η Φατίμα Ντιζίνσκι, ιδρυτής της επιχείρησης «Xoterra Space»

Ο πιλότος Τσου Λεόνγκ

Η φοιτήτρια Ελέιν Τεό, ο Νικ Νόρις, ο Άλμπερτ Ριζ και η συζυγός του Μέρι

Ανασύρθηκαν 181 σοροί από τα συντρίμμια

Εν τω μεταξύ τα μέλη των συνεργείων έρευνας και διάσωσης έχουν ανασύρει μέχρι στιγμής 181 σορούς από την περιοχή όπου συνετρίβη το αεροσκάφος Boeing 777 των Μαλαισιανών αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ένα στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών στο Κίεβο, το οποίο ενημέρωσε τους δημοσιογράφους.

Ο Αντρίι Σιμπίγκα δήλωσε πως οι σοροί πιθανόν θα μεταφερθούν στην κοντινή πόλη Χάρκοβο, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο της κεντρικής κυβέρνησης.

«Μέχρι σήμερα έχουν βρεθεί 181 σοροί» ανέφερε ο Σιμπίγκα, σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες ερασιτεχνικού βίντεο, το οποίο παρουσιάζει επιβάτες της μοιραίας πτήσης ΜΗ17 των Μαλαισιανών Αερογραμμών μέσα στην καμπίνα του Boeing 777, που συνετρίβη στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.

Κατά τη διάρκεια του βίντεο φαίνονται οι προετοιμασίες των επιβατών πριν από την απογείωση του αεροσκάφους (τοποθέτηση αποσκευών στους ειδικούς χώρους πάνω από τα καθίσματα). Το αεροπλάνο ξεκίνησε το μοιραίο δρομολόγιο από το διεθνές αεροδρόμιο του Άμστερνταμ και είχε προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ.

Μέσα σε αυτό επέβαιναν 298 άνθρωποι (283 επιβάτες και 15 μέλη πλήρωμα), ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν 3 μωρά και περίπου 100 ερευνητές, γιατροί και ακτιβιστές ειδικοί στο ζήτημα του AIDS, καθώς και ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Διαβάστε επίσης:
Tα θύματα της τραγωδίας, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2014, 13:13
Ποιος κατέρριψε το Boeing, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2014, 12:00

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης