Τα ορμητικά νερά του τσουνάμι που ακολούθησαν τον καταστροφικό σεισμό των 8,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ είχαν σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά τους.

Οι εικόνες με τα τεράστια φορτηγά πλοία και δεξαμενόπλοια να βρίσκονται πάνω στις στέγες σπιτιών ή σε αγροτικές περιοχές της ιαπωνικής ενδοχώρας είχαν κάνει τον γύρο του κόσμου. Ωστόσο, σταδιακά η ζωή επιστρέφει στους κανονικούς της ρυθμούς και τα πλοία ακολουθούν το αντίθετο, αυτή τη φορά, δρομολόγιο.

Οι Αρχές στην επαρχία Ιουάτε μετέφεραν χθες ένας φορτηγό πλοίο, συνολικού βάρους 2.300 τόνων, το οποίο βρισκόταν σε δρόμο κοντά στο λιμάνι της πόλης, Καμαΐσι για περίπου επτά μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τη βοήθεια ενός γερανού ο οποίος μπορεί να σηκώσει μέχρι και 4.000 τόνους και 32 ειδικών καλωδίων κατάφεραν να το ξαναρίξουν στη θάλασσα. Σχεδόν αμέσως ειδικοί δύτες πραγματοποίησαν εξονυχιστικούς ελέγχους προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρχε κάποιο ρήγμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ελπίζω η σημερινή ημέρα να αποτελέσει την αρχή για την ανοικοδόμηση της πόλης. Το πλοίο προκαλούσε έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα και εμπόδιζε τις οικοδομικές εργασίες», τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος της πόλης, Tadamitsu Wakasaki.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης