Εγκαταλείπουν άρον άρον το Μπαλί οι τουρίστες, εξαιτίας της έκρηξης του ηφαιστείου στα βορειοανατολικά της Ινδονησίας, που έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στις αερομεταφορές και όχι μόνο. Στο εξωτικό νησί βρίσκονται, όπως είναι γνωστό μέχρι τώρα, 9 Έλληνες τουρίστες που μετά τη σχετική οδηγία από τις Αρχές, εγκαταλείπουν τη χώρα, 2 μέρες νωρίτερα από την προγραμματισμένη επιστροφή τους.

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον συντονιστή του τουριστικού γραφείου που είναι υπεύθυνο για τους 5 από τους 9 Έλληνες, Μιχάλη Ράμμο, ο οποίος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία μαζί τους, αλλά και με τον έλληνα πρέσβη στη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μας ενημέρωσε, οι συμπατριώτες μας πρόλαβαν να αποχωρήσουν εγκαίρως από το βόρειο τμήμα της χώρας που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα και κινούνται με πούλμαν προς το λιμάνι της Αϊάβα στα νότια, καθώς τα τοπικά αεροδρόμια παραμένουν κλειστά λόγω της ηφαιστειακής τέφρας που εμποδίζει τις πτήσεις. Από εκεί, θα μεταβούν στη Τζακάρτα και στη συνέχεια με πτήση προς την Κουάλα Λουμπούρ ή τη Σιγκαπούρη, από όπου και θα επιστρέψουν στη συνέχεια στη χώρα μας.

Η αποχώρηση των τουριστών κρίθηκε απαραίτητη, καθώς οι αρχές αναμένουν νέα, ισχυρότερη έκρηξη του ηφαιστείου στο όρος Αγκούνγκ.

Στο Μπαλί διαβιούν περίπου 150 Ελληνες, οι οποίοι είναι σε επαφή με την πρεσβεία της χώρας και αν χρειαστεί, θα εκκενώσουν τις περιοχές τους. Η προηγούμενη φορά που εξερράγη το συγκεκριμένο ηφαίστειο ήταν το 1963, με αποτέλεσμα τον θάνατο 1.600 ανθρώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης