Δυο πρώην Εργατικοί πρωθυπουργοί της Αυστραλίας- ο Μπόμπ Χόουκ και ο Πολ Κίτιγκ- κάλεσε την κυβέρνηση του Τόνι ‘Αμποτ να προβεί σε δραστικές περικοπές για να περιορίσει το τεράστιο έλλειμμα του προϋπολογισμού.

«Πάμε για ένα έλλειμμα 47 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Είναι τεράστιο και επιβάλλεται η λήψη μέτρων» είπε ο κ. Χόουκ. Μαζί του συμφώνησε και ο Πολ Κίτιγκ. Οι δηλώσεις τους αυτές έγιναν με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τότε που ο Χόουκ ως πρωθυπουργός και ο Κίτιγκ ως υπουργός Οικονομικών προέβησαν σε εντυπωσιακές μεταρρυθμίσεις που είχαν ως αποτέλεσμα η χώρα να απολαμβάνει εντυπωσιακή οικονομική ανάπτυξη επί τρεις δεκαετίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τότε αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου και τα πρακτικά των συνεδριάσεων της κυβέρνησης Χόουκ δημοσιοποιήθηκαν χθες, αφού μετά την παρέλευση 30 χρόνων παύουν να είναι απόρρητα.
Όπως προκύπτει από τα έγγραφα Χόουκ και Κίτιγκ μαζί με άλλους κορυφαίους υπουργούς έδειξαν τρομερή αποφασιστικότητα και πήραν σκληρές αποφάσεις χωρίς να υπολογίσουν το εκλογικό κόστος, αλλά στο τέλος δικαιώθηκαν. Και επί πλέον κέρδισαν και διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις.

Οι δυο πρώην πρωθυπουργοί επισημαίνουν πως «σήμερα οι αποφάσεις παίρνονται σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις και τον φόβο του πολιτικού κόστους και το επίπεδο των πολιτικών όλων των παρατάξεων είναι απογοητευτικό».

«Αντί να παράγουν πολιτική, κάνουν δημόσιες σχέσεις» είπε ο κ. Κίτιγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης