Οι ψηφοφόροι στην Καταλονία της Ισπανίας προσέρχονται σήμερα, Κυριακή, στις κάλπες, προκειμένου να εκλέξουν πιθανότατα τον ηγέτη που τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της περιοχής, σε μια εκλογική αναμέτρηση που αναμένεται να δοκιμάσει την ενότητα της Ισπανίας.

Η εκλογική διαδικασία λαμβάνει χώρα σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα, καθώς πλήττεται από την οικονομική κρίση. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 10.00 το πρωί ώρα Ελλάδας και θα κλείσουν στις 21.00 το βράδυ ώρα Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα 2/3 των ψηφοφόρων θα ψηφίσουν τα τοπικά κόμματα είτε της Δεξιάς ή της Αριστεράς. Ο Καταλανός πρόεδρος, Αρτούρ Μας, είναι πολύ πιθανό να κερδίσει την επανεκλογή του, καθώς σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το κόμμα που τον υποστηρίζει, θα εξασφαλίσει την πλειοψηφία στην περιφερειακή Συνέλευση.

Στην Καταλονία η απογοήτευση εξαιτίας των υψηλών ποσοστών ανεργίας και της βαθιάς ύφεσης τροφοδότησε εσχάτως την αυτονομιστική αναζωπύρωση. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν για πρώτη φορά ότι πάνω από τους μισούς ψηφοφόρους επιθυμούν να «ξεφύγει» η περιφέρεια από τον κεντρικό έλεγχο της Ισπανίας.

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Σοφία Χρονοπούλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης