Στην αντεπίθεση περνά εφημερίδα στην Αίγυπτο, η οποία δημοσίευσε μια σειρά από σκίτσα, τα οποία έχουν ως στόχο να δείξουν την κοινωνική αναπαράσταση του μουσουλμάνου, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στη Δύση.

Όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, η συγκεκριμένη ενέργεια συνδέεται άμεσα με την πρόσφατη δημοσιοποίηση σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ στο γαλλικό περιοδικό «Charlie Hebdo», τα οποία και προκάλεσαν την οργή του μουσουλμανικού κόσμου, σε συνδυασμό με τα αποσπάσματα της ταινίας «Η αθωότητα των μουσουλμάνων», που «ανέβηκαν» στο Διαδίκτυο και είχαν ως αποτέλεσμα πάνω από 45 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους στη διάρκεια βίαιων διαδηλώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά 13 σκίτσα δημοσιεύτηκαν τη Δευτέρα στην εφημερίδα «Al-Watan», με τον τίτλο «Πολεμήστε τα σκίτσα με τα σκίτσα».

Σε ένα από αυτά εμφανίζεται ένα ζευγάρι γυαλιών, όπου στο μέρος των φακών υπάρχουν ζωγραφισμένοι οι Δίδυμοι Πύργοι, την ώρα που έχουν δεχθεί επίθεση. Από κάτω ακριβώς υπάρχει η φράση: «Τα γυαλιά της Δύσης για τον ισλαμικό κόσμο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ένα άλλο, ένας Αμερικανός κατηγορεί έναν εξαγριωμένο γενειοφόρο άνδρα ότι είναι τρομοκράτης, μέχρι να διαπιστώσει ότι προέρχεται από το Ισραήλ και επομένως… εξαφανίζονται ως διά μαγείας οι όποιες αρνητικές αντιδράσεις.

Διαβάστε επίσης:
«Charlie Hebdo»: Το περιοδικό που ανάγκασε τη Γαλλία να σημάνει συναγερμό, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012, 14:01

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης