Δευτερόλεπτα μετά τη λήξη του debate, τα προφίλ κοινωνικής δικτύωσης «πήραν φωτιά» με σχόλια για τον νικητή της σημερινής διαλεκτικής αντιπαράθεσης. Η «Wall Street Journal» δημιούργησε μια μίνι συλλογή σχολίων από τους λογαριασμούς στο Twitter διασήμων προσώπων της πολιτικής, της τέχνης και της διανόησης.

Για παράδειγμα, ο γνωστός σκηνοθέτης Μάικλ Μουρ ανέφερε: «Δεν ξέρω τι να πω. Ο Ρόμνεϊ άλλαξε ξανά τακτική, επικαλέστηκε αρκετά αναληθή στοιχεία και σαν καλός κλέφτης “έκλεψε” τις εντυπώσεις», ενώ ο γνωστός ηθοποιός Άλεκ Μπόλντουιν έγραψε: «Η ανάλυση του CBS λέει πως ο Ρόμνεϊ αιφνιδίασε τον Ομπάμα, κερδίζοντας με συνοπτικές διαδικασίες τους αναποφάσιστους. Εγώ θα έλεγα απλώς ότι τους είπε αυτό που ήθελαν να ακούσουν…».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συντριπτική πλειονότητα από αυτούς παραδέχονταν -χωρίς να κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους- ότι ο Ρόμνεϊ «έκλεψε» τις εντυπώσεις. Ο βασικός λόγος ήταν το γεγονός ότι άλλαξε άρδην την τακτική του, επικεντρώνοντας στη μεσαία τάξη και παρουσιάζοντας το φορολογικό του πρόγραμμα ως στοχευμένη κίνηση προς την ελάφρυνση των μεσαίων στρωμάτων.

Μία ώρα μετά τη λήξη του ντιμπέιτ, τα πρώτα γκάλοπ είδαν το φως της δημοσιότητας και ανακήρυτταν και επισήμως πλέον ως νικητή τον Μιτ Ρόμνεϊ – ή μάλλον ως τον υποψήφιο που κέρδισε τις εντυπώσεις. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του τηλεοπτικού καναλιού CBS, 46% των ψηφοφόρων θεωρεί τον Ρόμνεϊ ως επικρατούντα. Από την άλλη, η δημοσκόπηση του CNN παρουσιάζει πως το 67% των τηλεθεατών θεωρεί νικητή του debate τον Ρόμνεϊ έναντι του 25% που σχημάτισε θετική γνώμη για τον Ομπάμα.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο πως, ιστορικά, τα τηλεοπτικά debate λίγο επηρεάζουν την έκβαση της αναμέτρησης των υποψηφίων για το προεδρικό χρίσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης