Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του Αχμέτ Νταβούτογλου με τους Ντόναλντ Τουσκ και Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στο πλαίσιο του νέου γύρου διαπραγματεύσεων για την επίτευξη συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας που θα οδηγήσει στη δραστική μείωση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών από τα τουρκικά παράλια.

Αύξηση της οικονομικής βοήθειας, «ξεπάγωμα» των κεφαλαίων της ενταξιακής διαδικασίας και κατάργηση της βίζας στα «θέλω» της Τουρκίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας ενημερώθηκε για τις κοινές θέσεις των 28 κρατών – μελών, όπως αυτές προέκυψαν κατά τη διάρκεια του δείπνου εργασίας την Πέμπτη. Παράλληλα, ο Αχμέτ Νταβούτογλου άνοιξε τα χαρτιά του στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον επικεφαλής της Κομισιόν όσον αφορά στα ανταλλάγματα που ζητεί η Άγκυρα προκειμένου να κλείσει η συμφωνία.
Αύξηση της οικονομικής βοήθειας, «ξεπάγωμα» των κεφαλαίων της ενταξιακής διαδικασίας και κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες που θα ταξιδεύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ορισμένα από τα «θέλω» της Τουρκίας που έχουν πέσει στο τραπέζι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Νταβούτογλου: «Θέλουμε συμφωνία με παράλληλη σύσφιγξη σχέσεων»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης