Συμβουλές προς τον ελληνικό λαό αλλά κυρίως προς την κυβέρνηση της χώρας, δίνουν με άρθρο τους οι Financial Times, που τάσσονται υπέρ της σκληρής στάσης της κυβέρνησης απέναντι στους Ευρωπαίους, για να πετύχει θετικό για την χώρα αποτέλεσμα, στις δύσκολες διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη, με αφορμή και το σημερινό κρίσιμο Eurogroup.

Σε άρθρο του ο Wolfgang Münchau υποστηρίζει ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος: Εναντίωση στο υφιστάμενο πρόγραμμα εξηγώντας ότι ο στόχος των πλεονασμάτων που προβλέπει το μνημόνιο είναι αδιανόητος για χώρες με τόσο υψηλά ποσοστά ανεργίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα προειδοποιεί τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ότι θα πρέπει να διατηρήσει την ψυχραιμία του στο Eurogroup της Δευτέρας, καθώς θα συναντήσει «πολική ψυχρότητα» από τους συνομιλητές-ομολόγους του. «Πρόκειται για τον απεσταλμένο της πρώτης ελληνικής κυβέρνησης με δημοκρατική εντολή για αντίσταση στο άκρως δυσλειτουργικό καθεστώς του μνημονίου, το οποίο έχει αποδειχθεί οικονομικά αστοιχείωτο και πολιτικά μη βιώσιμο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Münchau.

Ο Βρετανός αρθρογράφος στέκεται παράλληλα και στο απευκταίο ενδεχόμενο να υποχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση στα «θέλω» των Ευρωπαίων, κάτι που θα αποτελέσει «πολιτική ταφόπλακα» για τους ίδιους στην Ελλάδα, με τους πολίτες να στρέφονται στη Χρυσή Αυγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης