Αυτές είναι οι πρώτες εικόνες από τη μεταφορά του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ με ένα ελικόπτερο από τη φυλακή όπου κρατείτο σε ένα κοντινό στρατιωτικό νοσοκομείο, όπου θα νοσηλευθεί φρουρούμενος, μετά την εντολή των δικαστικών Αρχών να αφεθεί ελεύθερος.

Ένα ελικόπτερο ειδικά διαμορφωμένο για τη διακομιδή ασθενών απογειώθηκε από τη φυλακή Τόρα, στα νότια του Καΐρου, και προσγειώθηκε μερικά λεπτά αργότερα σε ένα στρατιωτικό νοσοκομείο στο κοντινό προάστιο Μαάντι, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές του Υπουργείου Εσωτερικών και των υπηρεσιών ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δικαστήριο είχε δώσει εντολή ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος είχε ανατραπεί μετά τη λαϊκή εξέγερση εναντίον του το 2011, να απελευθερωθεί υπό όρους, εν όψει της επαναληπτικής δίκης του για τους θανάτους διαδηλωτών, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών της μεταβατικής κυβέρνησης.

Η αποφυλάκιση του Μουμπάρακ και η μετατροπή της ποινής του σε κατ’ οίκον περιορισμό αποτελεί σύμφωνα με το Reuters ακόμη μία συμβολική νίκη του στρατού έναντι των ισλαμιστών. Εκατοντάδες υποστηρικτές του πρώην προέδρου της Αιγύπτου είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη φυλακή για να πανηγυρίσουν την έξοδο του ηγέτη τους.

(Το ελικόπτερο που παρέλαβε τον Μουμπάρακ)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

(Το ρεπορτάζ του Reuters για την αποφυλάκιση του Χ. Μουμπάρακ)

Διαβάστε επίσης Bγήκε από τη φυλακή ο Μουμπάρακ, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013, 17:37

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης