Υπέκυψε τελικά στα τραύματά του ένας αστυνομικός, ο οποίος είχε τραυματιστεί στη διάρκεια βίαιων συγκρούσεων με διαδηλωτές στο Νέο Δελχί, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Η πρωτεύουσα της Ινδίας έχει μετατραπεί τις τελευταίες ημέρες σε πεδίο μάχης, καθώς εξαγριωμένο πλήθος ζητά την άμεση απονομή Δικαιοσύνης για μια νεαρή φοιτήτρια που έπεσε θύμα ομαδικής σεξουαλικής κακοποίησης και άγριου ξυλοδαρμού μέσα σε λεωφορείο, την ώρα που επέστρεφε σπίτι της. Ο Subhash Chand Tomar, 46 ετών, τραυματίστηκε στις οδομαχίες του περασμένου Σαββατοκύριακου, όπου περισσότεροι από 100 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων και 60 αστυνομικών, τραυματίστηκαν, ενώ μια δημοσιογράφος έχασε τη ζωή της από σφαίρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ ο πρωθυπουργός της ασιατικής χώρας, Manmohan Singh, απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες για ηρεμία και σύνεση, μοιράζοντας παράλληλα υποσχέσεις για την ενίσχυση του ρόλου και της θέσης της γυναίκας στην κοινωνία.

«Η κυβέρνηση θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια όλων των γυναικών», τόνισε.

Μέχρι στιγμής έξι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου και του οδηγού του λεωφορείου, έχουν συλληφθεί ως βασικοί ύποπτοι της επίθεσης, ενώ η άτυχη γυναίκα παραμένει νοσηλευόμενη σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας, με την κατάστασή της να είναι σταθερή αλλά κρίσιμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Ινδία: Αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2012, 15:05
Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από τον πρωθυπουργό της Ινδίας, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2012, 07:10

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης