Οι ινδικές αρχές επέβαλαν αυστηρούς περιορισμούς στην κίνηση στην καρδιά της πρωτεύουσας σήμερα, κλείνοντας οδικές αρτηρίες και σιδηροδρομικούς σταθμούς σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσουν την τάξη μετά τα εκτεταμένα επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές εξοργισμένους για τον μαζικό βιασμό μιας νεαρής γυναίκας.

Σε ένα ασυνήθιστο τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Ινδός πρωθυπουργός Μανμοάν Σινγκ κάλεσε να υπάρξει ηρεμία μετά τα επεισόδια το Σαββατοκύριακο στο Νέο Δελχί και δεσμεύτηκε ότι οι βιαστές θα τιμωρηθούν για το «τερατώδες» έγκλημά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση του Σινγκ, που συχνά επικρίνεται διότι δεν έχει καμιά επαφή με τους απλούς πολίτες, κατελήφθη εξαπίνης από το βάθος και την έκταση της λαϊκής οργής που ξέσπασε, αφού οι διαδηλώσεις μεγεθύνθηκαν σαν χιονοστιβάδα και εξαπλώθηκαν σε άλλες πόλεις. Η Ινδία θεωρείται από τις λιγότερο ασφαλείς χώρες για τις γυναίκες στον κόσμο.

Αντί να καθησυχάσει την οργή, η κυβέρνηση βρέθηκε σε θέση άμυνας λόγω των καταγγελιών για τη χρήση βίας από την αστυνομία για να καταστείλει τις κινητοποιήσεις και λόγω των κατηγοριών πως ελάχιστα έπραξε τα οκτώ χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία προκειμένου να δημιουργήσει ένα ασφαλέστερο περιβάλλον για τις γυναίκες.

Οι διαδηλώσεις ήταν οι μεγαλύτερες στην πρωτεύουσα έπειτα από εκείνες του 2011 εναντίον της διαφθοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Διαδηλώσεις στην Ινδία μετά από μαζικό βιασμό νεαρής γυναίκας, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012, 23:45

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης