Ο πρόεδρος της επιτροπής Πληροφοριών στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ διαβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι δεν έχει στην κατοχή του αποδείξεις σχετικά με τις επαφές που φέρονται να είχαν τον προηγούμενο χρόνο συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, επιβεβαιώνοντας έτσι τους ισχυρισμούς του Αμερικανού προέδρου.

«Εδώ, στην επιτροπή, δεν διαθέτουμε προς το παρόν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι μίλησαν με τους Ρώσους» δήλωσε ο Ντέβιν Νουνς σε δημοσιογράφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής δεν διευκρίνισε ποια ομοσπονδιακή υπηρεσία ενημέρωσε την επιτροπή του, η οποία ξεκίνησε έρευνα σχετικά με την παρέμβαση της Μόσχας στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Οι Δημοκρατικοί διατυπώνουν ανησυχίες για το ενδεχόμενο οι Ρεπουμπλικανοί να επιδιώκουν να συγκαλύψουν την υπόθεση, με στόχο να προστατεύσουν την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μετρά μόλις λίγες εβδομάδες στην εξουσία. Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει επανειλημμένα πλέξει το εγκώμιο του Ρώσου ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν, εκφράζοντας την επιθυμία του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας να βελτιωθούν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

«Δεν έχουμε προς το παρόν αποδείξεις. Είναι επομένως πρόωρο να πούμε ότι καταλήξαμε σ’ ένα συμπέρασμα επ’ αυτού του ζητήματος» ανέφερε από τη μεριά του ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στην επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων Άνταμ Σιφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης