Αποκαλύψεων συνέχεια για την επιχειρησιακή ετοιμότητα της μυστικής υπηρεσίας που προστατεύει τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Μετά το πρόσφατο «σάλτο» εισβολέα στην αυλή του Λευκού Οίκου, ο οποίος κατάφερε μεταξύ άλλων να «μπουκάρει» και στο εσωτερικό της προεδρικής κατοικίας, ένα ακόμη ντροπιαστικό γεγονός έρχεται στη δημοσιότητα, θέτοντας σοβαρά ερωτήματα για το πόσο ασφαλής είναι τελικά ο Νο1 Αμερικανός πολίτης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας «Washington Post», o Barack Obama βρέθηκε τον προηγούμενο μήνα μέσα σε ασανσέρ με ιδιωτικό φρουρό κτηρίου, ο οποίος είχε βεβαρημένο ποινικό μητρώο και κουβαλούσε όπλο! Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στις 16 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ στα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης Επιδημιών (CDC) στην Ατλάντα. Εκείνη την περίοδο ο Barack Obama δεχόταν επικρίσεις για τη στάση που κρατάει στο θέμα του Έμπολα, με έμφαση να δίνεται στο κατά πόσο οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας είναι έτοιμες για να αντιμετωπίσουν τον συγκεκριμένο ιό. Προς αυτήν την κατεύθυνση σε αρκετές πόλεις των ΗΠΑ πραγματοποιήθηκαν παραστάσεις διαμαρτυρίας από ακτιβιστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αμερικανός πρόεδρος λοιπόν πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο CDC στην Ατλάντα και κάποια στιγμή βρέθηκε μέσα στο ασανσέρ μαζί μ’ έναν φύλακα του κτηρίου. Εκείνος άρχισε να τραβαει φωτογραφίες, με αποτέλεσμα να βρεθεί… κολλημένος στον τοίχο από άνδρες της μυστικής υπηρεσίας του Barack Obama. Κατά τη διάρκεια ελέγχου, παρουσία του προϊσταμένου του φύλακα, διαπίστωσαν με έκπληξή τους πως ο φρουρός έφερε όπλο και στο μητρώο του υπήρχαν τρεις καταδίκες για επίθεση. Εκπρόσωπος της μυστικής υπηρεσίας επιβεβαίωσε με δηλώσεις του το γεγονός, ωστόσο αρνήθηκε να κάνει κάποιο περαιτέρω σχόλιο, υπογραμμίζοντας πως βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα.

Εν τω μεταξύ, την Τρίτη, η Julia Pierson, επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας του προέδρου, κατέθεσε την Τρίτη ενώπιον επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων που διερευνά το περαστικό της 19ης Σεπτεμβρίου, αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη και δηλώνοντας ότι «αυτό που συνέβη ήταν απαράδεκτο». Παράλληλα, φρόντισε να διαβεβαιώσει πως κάτι τέτοιο «δεν θα συμβεί ποτέ ξανά».

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Πυρά Λευκού Οίκου κατά των Μυστικών Υπηρεσιών, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014, 08:10

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης