Κομμάτι από σύστημα προσγείωσης αεροσκάφους, το οποίο εκτιμάται πως ανήκει σ’ ένα από αυτά που έπεσαν πάνω στους Δίδυμους Πύργους (11 Σεπτεμβρίου 2001), βρήκε η Αστυνομία της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας «New York Times».

Το τμήμα, μήκους περίπου 1,5 μ., εντοπίστηκε την Τετάρτη από επιθεωρητές ιδιωτικής κατασκευαστικής εταιρείας ανάμεσα σε δύο κτήρια στην περιοχή του Νότιου Μανχάταν και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έναν ευδιάκριτο αριθμό αναγνώρισης της αμερικανικής εταιρείας Boeing.
 
Ήδη, δυνάμεις του Τμήματος Ασφαλείας της Νέας Υόρκης έχουν προχωρήσει σε σήμανση του οικοδομικού τετραγώνου ανάμεσα στις οδούς «Park Place» στον αριθμό 51 και «Murray Street» στον αριθμό 50, το οποίο αντιμετωπίζεται πλέον ως «σκηνή εγκλήματος». Η πρόσβαση στο κοινό είναι απαγορευμένη μέχρι νεωτέρας, ενώ έντονη είναι η παρουσία αστυνομικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σημείο όπου βρέθηκε το αντικείμενο, επρόκειτο να οικοδομηθεί ένα μουσουλμανικό τέμενος. Σύμφωνα με το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, βρίσκεται σε απόσταση τριών οικοδομικών τετραγώνων από το «Σημείο Μηδέν».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας, Paul Browne, «ακόμα δεν έχει ληφθεί απόφαση σχετικά με το αν θα γίνουν λεπτομερείς έλεγχοι στο έδαφος για τον εντοπισμό ανθρώπινων υπολειμμάτων». Σε περίπτωση όμως που συμβεί κάτι τέτοιο, δεν αποκλείεται να γίνουν μερικές εργασίες κατεδάφισης. Ήδη έχουν ληφθεί δείγματα από το έδαφος, τα οποία και έχουν σταλεί για τους απαραίτητους ελέγχους στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περίπου 3.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις, που σημειώθηκαν με αεροπλάνα στη Νέα Υόρκη, την Ουάσινγκτον και την Πενσυλβάνια. Στις 08.46 το πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου, το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση 11 της «American Airlines» προσέκρουσε στον βόρειο Πύργο, ενώ 17 λεπτά αργότερα και σε ζωντανή μετάδοση από τα μεγαλύτερα αμερικανικά δίκτυα αεροπλάνο της «United Airlines» συνετρίβη στο νότιο Πύργο. Παρά το γεγονός πως οι εργασίες για την απομάκρυνση όλων των συντριμμιών από τις επιθέσεις ολοκληρώθηκαν το 2002, κατά καιρούς εντοπίζονται διάφορα αντικείμενα σε κοντινά σημεία, θυμίζοντας τις τραγικές εκείνες ημέρες.

Πέντε συλληφθέντες, οι οποίοι φέρονται να είναι μέλη της Αλ Κάιντα, πρόκειται να οδηγηθούν ενώπιον στρατιωτικού δικαστηρίου στο Κέντρο Κράτησης των Η.Π.Α. στο Γκουαντάναμο της Κούβας. Ο Khalid Sheikh Mohammed κατηγορείται πως ενορχήστρωσε τις επιθέσεις, την ίδια στιγμή που οι υπόλοιποι συλληφθέντες θεωρούνται υπεύθυνοι για την παροχή βοήθειας στους αεροπειρατές. Εφόσον κριθούν ένοχοι, είναι πολύ πιθανό να τους επιβληθεί η θανατική ποινή.

Διαβάστε επίσης:
Η Νέα Υόρκη θυμάται την 11η Σεπτεμβρίου 2001, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012, 12:45
Μεγαλώνει το κατηγορητήριο για τους υπεύθυνους της 9/11, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2011, 03:02

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης