Η Λιβερία κηρύχτηκε το πρωί του Σαββάτου ελεύθερη από τον ιό Έμπολα καθώς πέρασαν 42 ημέρες χωρίς να καταγραφεί κάποιο νέο κρούσμα, σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης «Γιατροί Χωρίς Σύνορα».

Πέρασαν 42 ημέρες χωρίς κάποιο νέο κρούσμα του ιού Έμπολα στη ΛιβερίαΛιβερία, Σιέρα Λεόνε και Γουινέα επλήγησαν περισσότερο από τον θανατηφόρο ιό. Συνολικά 11.005 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το ξέσπασμα της επιδημίας στις χώρες αυτές, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Σχεδόν οι μισοί από τους θανάτους αυτούς έχουν καταγραφεί στη Λιβερία, όπου η επιδημία κορυφώθηκε το τρίμηνο Αυγούστου-Οκτωβρίου.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έστειλε εκατοντάδες στρατιώτες για να συμβάλουν στην ανέγερση ειδικευμένων κλινικών για την αντιμετώπιση του ιού. Παράλληλα, σε εφαρμογή τέθηκε εθνικό πρόγραμμα ενημέρωσης με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των κρουσμάτων. Ο ιός Έμπολα μεταδίδεται από τη σωματική επαφή με ασθενείς ή εκκρίσεις του ανθρωπίνου σώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» κάλεσαν την κυβέρνηση και τη διεθνή κοινότητα να μην υπάρξει εφησυχασμός.

«Δεν μπορούμε να πάρουμε το πόδι από το γκάζι ωσότου και οι τρεις χώρες καταγράψουν 42 ημέρες χωρίς (νέα) κρούσματα» ανέφερε η επικεφαλής της αποστολής στη Λιβερία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης