Με μείωση του βαθμού του τιμωρήθηκε ένας Αμερικανός Πεζοναύτης από στρατοδικείο της χώρας για την εμπλοκή σε υπόθεση με τη βεβήλωση πτωμάτων στο Αφγανιστάν, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Ο Joseph Chamblin καλείται παράλληλα να πληρώσει πρόστιμο 500 δολαρίων, έχοντας προηγουμένως παραδεχτεί την ενοχή του και ζητήσει συγνώμη που είχε ουρήσει πάνω στο πτώμα νεκρού μαχητή Ταλιμπάν. Όπως μετέδωσε το Associated Press, του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 30 ημερών, ωστόσο θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να τις εκτίσει, καθώς ήδη έχει επιτευχθεί συμφωνία με την πολιτική αγωγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πρώτες εικόνες από το συγκεκριμένο περιστατικό είχαν κάνει την εμφάνισή τους τον περασμένο Ιανουάριο και προκάλεσαν τεράστιο σάλο, φανερώνοντας το σκληρό πρόσωπο του πολέμου, εντάσσοντας το συγκεκριμένο γεγονός σε μια σειρά από αποτρόπαιες ενέργειες των Αμερικανών πεζοναυτών στη διάρκεια των πολεμικών επιχειρήσεων τόσο στο Ιράκ όσο και στο Αφγανιστάν. Εκτιμάται πως οι ντροπιαστικές σκηνές είχαν εκτυλιχτεί στα τέλη του Ιουλίου του 2011.

Έναν μήνα μετά τη δημοσιοποίηση του επίμαχο video, ο εντοπισμός κατεστραμμένων, από φωτιά, αντιτύπων του Κορανίου δίπλα από αμερικανική στρατιωτική βάση είχε προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις στην κοινή γνώμη της ασιατικής χώρας, αναγκάζοντας τον ίδιο τον πρόεδρο των Η.Π.Α., Barack Obama, να ζητήσει συγνώμη από τον Αφγανό ομόλογό του. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Στο σκαμνί Αμερικανοί Πεζοναύτες για αποτρόπαιες πράξεις στο Αφγανιστάν, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012, 01:35

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης