Τουλάχιστον 28 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους, καθώς εκτεταμένες πλημμύρες σαρώνουν απομονωμένη περιοχή στο βορειοανατολικό τμήμα της Ινδίας.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις του Σαββατοκύριακου μετέτρεψαν σε λίμνη καλλιεργήσιμες εκτάσεις, προκαλώντας παράλληλα μεγάλες ζημιές σε σπίτια, γέφυρες και οδικό δίκτυο στην πόλη Γκαουχάτι (επαρχία Ασάμ). Σε αρκετές συνοικίες η στάθμη του νερού ξεπέρασε το ένα μέτρο, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών να είναι αδύνατη. Εικόνες που μετέδωσε το Associated Press από το κέντρο της πόλης δείχνουν γονείς να κρατούν στην αγκαλιά τα παιδιά τους στην προσπάθειά τους να διασχίσουν αυτό που πριν τη βροχή ήταν δρόμος. Παράλληλα, σε ορεινά σημεία της επαρχίας προκλήθηκαν κατολισθήσεις, ενώ ολόκληροι οικισμοί έχουν αποκλειστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, σημαντικά προβλήματα υπάρχουν και στη γειτονική επαρχία Μεκαλάγια, όπου τουλάχιστον 100 χωριά έχουν πληγεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Δυνάμεις του στρατού έχουν κινητοποιηθεί προκειμένου να συνδράμουν στο έργο των σωστικών συνεργείων. Τον Ιούλιο του 2012 μεγάλες πλημμύρες στην επαρχία Ασάμ είχαν ως αποτέλεσμα περισσότεροι από 100 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και περίπου 5 εκατ. κάτοικοι να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης